logo F1online.sk

Steiner vysvetlil médiám význam darčekov medzi ním a Mazepinom

Günther Steiner a Nikita Mazepin
© Facebook/Haas F1 Team
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko8. 7. 2021

Günther Steiner, šéf tímu Haas a Nikita Mazepin, nováčik vo farbách Haasu si uplynulý tyždeň v Rakúsku vymenili pomerne kuriózne darčeky. Ťažko povedať, či išlo o vtip v rámci tímu alebo o akúsi mediálnu pozornosť, ktorú sa tím Haas snažil získať mimo pretekárske trate.

Prvým darčekom v slede udalostí bol tzv. „Mazespin“ (pozn.red.: vtipná prezývka Mazepina vzhľadom na jeho výkony na trati). Vĺčka s týmto označením daroval Steiner Mazepinovi s odôvodnením, aby radšej roztáčal túto hračku a nie monopost na trati.

Odpoveď zo strany Mazepina na seba nenechala dlho čakať. Ten doniesol svojmu šéfovi dvere s označením „Fok smash door,“ ktoré boli narážkou na Kevina Magnussena, bývalého jazdca tímu Haas. Steiner teraz médiám vysvetlil význam tejto dvojice darčekov.

„Zdá sa, že v Rusku, ak dostanete darček, musíte darček aj vrátiť,“ povedal Steiner pre web RacingNews365.com a ďalších predstaviteľov médií. „Dali sme mu teda darček – Mazespina, túto hru, takže jeho spätným darčekom boli tie dvere.“

„Dvere boli darčekom kvôli tomu, čo sa stalo s Kevinom pred dvoma rokmi. Romain (Grosjean) do toho nebol zapojený, tentoraz to bol dobrý chlapec, Romain. Nikita si jednoducho myslel, že potrebujem nové dvere!“ uzavrel Günther Steiner.