logo F1online.sk

Coulthard o Räikkönenovi: Ja som mal 37 rokov, keď som skončil

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko8. 7. 2021

Kimi Räikkönen, v súčasnosti pilot tímu Alfa Romeo, má 41 rokov. Stále je však súčasťou kolotoča seriálu Formuly 1. David Coulthard ako bývalý pilot Formuly 1 otvoril otázku toho, kedy by mal podľa neho fínsky pretekár svoju kariéru ukončiť.

Diskusiu o počínaní Räikkönena spôsobila najmä kuriózna nehoda z úplného konca posledných pretekov. Kimi na svojom monoposte Alfa Romeo narazil do Sebastiana Vettela na Aston Martine a to v pozícii, kde už nešlo ani o bodové umiestnenie.

Zatiaľ čo Ralf Schumacher, ako bývalý pilot Formuly 1, to označil za „nezmyselné“ a „trápne“, Coulthard si kladie otázku, či to nie je jasný znak toho, že Räikkönen je na seriál F1 príliš starý.

„Mal som 37 rokov, keď som skončil,“ cituje grandpx.news Davida Coultharda. „Zrazu robíš chyby, ale nechceš si to pripustiť. Ale si to ty.“

„Všimol som si, že to súviselo so zlou koncentráciou, obzvlášť na konci pretekov,“ pokračoval Coulthard, ktorý naposledy pôsobil v Red Bulle. „To isté sme videli s Michaelom Schumacherom v jeho poslednom ročníku.“

Svoj pohľad na kurióznu situáciu z Rakúska priniesol aj šéf tímu Mercedes, Toto Wolff: „Možno sa pozeral na hodinky, aby zistil, kedy sa to konečne skončí!“

Ak by sa fínsky pilot naozaj rozhodol skočiť, náhradníkov na jeho miesto je hneď niekoľko. Podľa dostupných informácií by mal záujem Mick Schumacher v rámci prestupu z tímu Haas.

Niektoré správy hovorili aj o záujme zo strany Valtteriho Bottasa a to v prípade, ak by nezískal predĺženie svojej zmluvy s Mercedesom. V hre je však ešte aj junior tímu Théo Pourchaire.

„Máme zmluvu s Théom, ale nechceme sa s ním ponáhľať, musíme mať na pamäti, že má 17 rokov,“ uviedol šéf tímu Alfa Romeo, Frédéric Vasseur pre Motorsport.com.

„Ak si porovnáte všetky ostatné talenty prichádzajúce do F1, sú oveľa starší a nechcem ho porovnávať s Lewisom (Hamiltonom), Nicom (Rosbergom) alebo Charlesom (Leclercom), ale boli oveľa starší a mali väčšie skúsenosti a myslím si, že bude chybou tlačiť ho do toho príliš skoro,“ uzatvára Vasseur. „Najskôr bude musieť odviezť dobrú prácu v F2, a až potom budeme mať čas diskutovať.“

Súvisiace články