logo F1online.skF1online.sk

Norris: Vzťah s Danielom je iný, nemáme toľko spoločného

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 7. 2021

Jazdecká dvojica Carlos Sainz – Lando Norris priniesla fanúšikom Formuly 1 mnoho smiechu a zábavy. Keď španielskeho pretekára nahradil vysmiaty srandista Daniel Ricciardo, nejeden očakával, že prídu ešte väčšie „bomby“. Nič také sa však nestalo. Dôvodov je viacero.

Prvým je skutočnosť, že Lando nám dosť zvážnel. Nechce sa prezentovať ako neustály zabávač, ale ako pilot, ktorého cieľom je titul majstra sveta. Stiahol sa zo sociálnych sietí a aj jeho rétorika je o poznanie vážnejšia. To však neznamená, že stratil svoj povestný zmysel pre humor. Spomeňte si na rakúske voľné tréningy. Lando sa počas jedného z nich roztočil a na otázku inžiniera, či má niečo poškodené, odpovedal: „Talent.“

Zvážnel nám aj Daniel Ricciardo. Usmievavý Austrálčan prežíva možno najťažšiu sezónu vo svojej kariére vo Formule 1 a v súboji s tímovým kolegom počíta jednu prehru za druhou. Niet sa preto čomu čudovať, že Danielovi nie je do smiechu a radšej sa koncentruje na svoju jazdu a svoj tím.

Aj sám Norris priznal, že vzťah s novým tímovým kolegom je iný než s Carlosom Sainzom.

„S Danielom vychádzam dobre. Veľa sa spolu nasmejeme a podľa mňa sme dobrí tímoví kolegovia,“ povedal Norris. „Mimo trať je to však iné. Daniela zaujímajú veci ako sú móda alebo víno, mňa zas baví golf a ešport.“

„S Carlosom hrávame golf alebo jazdíme jeden proti druhému na simulátore. Ak spolu trávite čas aj mimo pretekársky okruh, výsledkom je, že si vytvoríte úplne odlišné puto,“ povedal Norris.

„Je však pravdou, že sa sústredím viac na seba. Verím, že takto zo seba dokážem vydať niečo navyše. Vo výsledku tak trávim viac času so svojimi inžiniermi než vtipkovaním všade naokolo. Nie je to tak, že by som sa tým menej bavil, len sa koncentrujem na to čo je podstatné,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia