logo F1online.sk

Horner si rypol do Mercedesu: Veď ten motor funguje v McLarene veľmi dobre!

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl3. 7. 2021

Súboj o titul je okorenený aj viacerými slovnými prestrelkami, najčastejšie medzi Totom Wolffom a Christianom Hornerom. Horúcou témou posledných týždňov je výkon pohonných jednotiek, ktorých vývoj je síce zmrazený, ale výrobcovia môžu v záujme spoľahlivosti prinášať počas sezóny vylepšenia.

Honda takýto update zrejme nasadila vo Francúzsku, a podľa analýz získala štrnásť koní. Zmeny v záujme spoľahlivosti totiž laicky povedané umožňujú vyťažiť z motoru viac výkonu.

Mercedes najmä od Francúzska hovorí o tom, že Red Bull má výraznú výhodu na rovinkách, za čo vďačí novej verzii motoru Honda. Christian Horner dnes svojím typickým spôsobom vrátil úder. Red Bull dnes totiž bol v tesnom súboji s monopostom, ktorý jazdí s pohonnou jednotkou Mercedes. Neboli to však strieborné šípy, ale papájový McLaren.

„Dnešný súboj s McLarenom bol vskutku tesný,“ povedal Christian Horner pre Sky Sports.

„Motor Mercedes v McLarene funguje vskutku veľmi dobre. Na rovinkách idú doslova raketovou rýchlosťou! Toľko by som povedal ku komentárom týkajúcich sa motorov Mercedes,“ reagoval šéf Red Bullu na slová, ktoré sa v poslednej dobe ozývajú z úst predstaviteľov úradujúcich majstrov.

Bude McLaren pre Red Bull v pretekoch hrozbou? „McLaren určite zohrá v pretekoch svoju rolu. V každom prípade, máme obe autá pred Mercedesmi. Nevieme, aká bude situácia s počasím, takže budeme musieť reagovať na naše priam fenomenálne štartové pozície.“

Max Verstappen však po kvalifikácii kritizoval svoj tím za to, že ho poslal v posledných pokusoch v Q3 na trať ako prvého. Nechtiac vytvoril vzduchový vak pre Landa Norrisa, ktorý ho takmer obral o pole position.

„Max vždy hľadá aj to najmenšie zlepšenie a myslím si, že cítil, že v aute bolo viac, ako ukázal jeho posledný čas v Q3. Pri prvom pokuse ho spomalilo mierne prebrzdenie, preto sme mu chceli v závere poskytnúť čistý vzduch. Vyústilo to tak, že sa ocitol na čele celého vláčika jazdcov. V tom prípade vytvárate vzduchový vak autu za sebou, ktorým bol Lando. Maxa to trochu frustrovalo, ale aj tak to bol fenomenálny výkon, ku ktorému sa pridal aj Checo. Štartovať pred obomi Mercedesmi je pre tím skvelé,“ uzavrel Christian Horner.

Súvisiace články