logo F1online.sk

Horner: Mysleli sme, že Mercedes toho má v rukáve viac

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 6. 2021

Presne takto si štart dvojvíkendu na domácej trati Red Bull predstavoval. Max Verstappen vybojoval druhú pole position v rade a podarilo sa mu to s relatívne veľkým prehľadom. Na krátkej trati nechal Mercedesy za sebou o dve desatiny a pred nedeľnými pretekmi si vybojoval najvýhodnejšiu štartovaciu pozíciu. Spokojný je tak pochopiteľne aj jeho šéf, Christian Horner.

Toho trochu prekvapila taktika Mercedesu a Lewisa Hamiltona, ktorý odjazdil v Q3 hneď tri rýchle kolá na mäkkých pneumatikách. Red Bull aj ostatní vyšli na trať len dvakrát, vďaka čomu neboli pod takým časovým tlakom.

„Bol som trochu znepokojený, pretože Lewis mal v tretej časti kvalifikácie k dispozícii jednu extra sadu pneumatík. My však z predchádzajúcich skúseností vieme, že pomaly ďalej zájdeš, takže sme to nechceli uponáhľať. Som teda s našou stratégiou spokojný,“ povedal Horner, ktorý tiež priznal, že aj jeho tím zvažoval vybrať sa touto cestou. Napokon od toho však upustil.

„Uvažovali sme o tom, ale dostáva vás to pod príliš veľký tlak v prípravných kolách a nedokážete si všetko pripraviť tak, ako by ste chceli. Nemáte dostatok času a všetko je veľmi nahustené,“ dodal Horner.

Okruh Red Bull Ring je tradičnou baštou domácich a „červené býky“ tu vždy boli veľmi silné. Je preto trochu paradoxné, že toto je pre tento tím vôbec prvá pole position na tejto trati.

„Bola to pre tento tím fantastická kvalifikácia a samozrejme tiež pre Maxa. Zajazdil dve rýchle kolá a obe by mu na pole position stačili. Pri takto vyrovnanom poli to bol z jeho strany fantastický výkon,“ povedal Horner.

Hlavný súper Red Bullu v sobotu v Rakúsku pomerne dosť zaostal. Dve desatiny sa síce nezdajú veľa, ale toto je najkratší okruh v kalendári. Po takomto priebehu sa teda dá povedať, že Verstappen získal pole position suverénnym spôsobom.

„Mysleli sme si, že toho majú v rukáve viac, ale teploty trochu stúpli, čo autá ovplyvnilo. Myslím, že nám sa podarilo dostať auto do takého okna, o ktorom sme vedeli, že s ním Max bude veľmi spokojný a dokáže poskladať dobré kolo,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články