logo F1online.sk

Bottas odmieta, že by sa jeho vzťah s tímom rúcal

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2021

Je medzi Valtterim Bottasom a Mercedesom všetko v poriadku? Takáto otázka počas uplynulého týždňa, teda po Bottasovej výčitke vo vysielačke, že ho nik nepočúva, zamestnala viaceré osobnosti Formuly 1. Niektoré sú presvedčené, že ich vzájomný vzťah má už ďaleko od toho idylického z uplynulých rokov, hoci Fín to odmieta. Tvrdí, že všetko ide hladko.

Bottasova situácia zaujala okrem iných aj Juana Pabla Montoyu, ktorý po pretekoch vo Francúzsku uviedol, že Bottas má problém. Stále totižto netuší, či v tíme bude pôsobiť ešte ďalší rok, alebo či ho nahradí George Russell. Táto neistota má negatívne vplývať nielen na Fínove výkony, ale i na jeho vzťah s Mercedesom.

“Myslím si, že ak by mu hneď povedali, či bude v tíme alebo nie, tak by sa veci oveľa zlepšili,” rozhovoril sa Montoya pre motorsport.com. “Nech už rozhodnú akokoľvek, musia to spraviť rýchlo, pretože teraz sa ocitol vo veľmi zlej situácii. Nepovedali mu, či zostane a či nie, má len pokračovať vo svojej práci. Ak si bude odvádzať svoju robotu, možno to miesto dostane.”

“To je najhoršia situácia, v akej sa môžete ocitnúť, pretože vy chcete ísť tak rýchlo, ako len viete, ale nechcete spraviť žiadne chyby. Takáto kombinácia je strašná, pretože každým víkendom sa stupňuje ten tlak, že niečo pokašlete. Keď veci nedopadnú dobre, tak ani vzťah s tímom nie je zrovna najlepší,” myslí si 45-ročný Kolumbijčan.

Vo Francúzsku to veru nedopadlo dobre. Bottas mal pocit, že kvôli chybe tímu prišiel o dobrý výsledok, možno i o víťazstvo, ktoré by mu veľmi pomohlo pri rozhodovaní o tom, či bude Hamiltonovým kolegom aj o rok.

Odmieta však, že by sa s Mercedesom rozkmotril. “V tomto smere môžem byť úplne priamy; takýto pohľad je absolútne nepravdivý,” odkázal Valtteri Bottas. “S tímom máme dobrý vzťah. Nemáme žiadne problémy.”

“Takýto typ situácií je normálny. Som si istý, že v minulosti sa do prenosu nedostalo všetko. Ako tím nás dostalo tak ďaleko to, že sme vždy priami, že sme vždy úprimní, ak máme pocit, že sa niekde dá zlepšiť. Nie je to teda nič nové, všetko je v poriadku,” ubezpečil.

Tota Wolffa podľa jeho vyjadrenia dokonca potešilo, že sa Valtteri Bottas vo vysielačke konečne ozval a aj niečo skritizoval. “Som rád, ak sa mu to páčilo, ale ja som s tou situáciou nebol spokojný. Také je však pretekanie, to sú emócie. Len ťažko sa opisuje ten pocit, keď ste v aute. Nie sme na čajovej párty, sme v elitnom športe. Ja chcem, aby sa mi darilo, tím chce, aby sa mu darilo. Objavia sa emócie, dokonca aj u Fína.”

Na finálny verdikt budeme zrejme čakať až do letnej prestávky, vylúčené však nie je, že Mercedes oznámi novú jazdeckú dvojicu v Silverstone, ak by už v polovici júla mal jasno v tom, že Russell bude ideálnym kandidátom. V tom prípade Bottasovi už nezostáva veľa času.

Buď bude musieť zabrať, alebo ukázať, že Mercedesu dokáže pomôcť stiahnuť 37-bodovú stratu na Red Bull a tiež prispieť k tomu, že sa Lewis Hamilton stane majstrom sveta. V tíme sa však zatiaľ o žiadnej otvorenej podpore pre britského pretekára nehovorí.

“Zatiaľ sme o tom nediskutovali. Myslím si, že je priskoro. Každý by si mal pripomenúť, že ešte stále máme do konca šestnásť pretekov, takže zatiaľ sme sa o tom nebavili. A nemyslím si, že sa v tejto chvíli budeme,” zdôraznil Bottas.

Súvisiace články