logo F1online.sk

Stefano Domenicali: Formula 1 ponúkne všetkých 23 pretekov sezóny 2021

Po štarte VC Francúzska 2021, Verstappen, Hamilton
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko23. 6. 2021

Počet podujatí série Formuly 1 sa každým rokom zvyšuje a priamo úmerne sa tak zvyšuje aj počet bodov, ktorý môže majstrovský jazdec resp. majstrovský tím získať. Stefano Domenicali ako výkonný riaditeľ série hodnotí, že tento rok sa dočkáme plného počtu plánovaných pretekov.

Veľkou výzvou pre organizáciu pretekov je pochopiteľne šíriaca sa pandémia koronavírusu, ktorá komplikuje nielen zdravie, ale aj cestovanie jednotlivých účastníkov či logistiku komponentov.

V súvislosti s obmedzeniami sme už mohli byť svedkami presúvania podujatí. Podujatie v Austrálii sa uskutoční až v druhej polovici sezóny a Kanada či Turecko museli svoje podujatia úplne zrušiť a to už druhý rok po sebe.

Náhradou za zrušené podujatia sú tri preteky v troch po sebe nasledujúcich týždňoch. Veľkú cenu Francúzska 2021 už máme za sebou a čaká nás dvojica pretekov na okruhu Red Bull Ring v Rakúsku. Svoj pohľad na situáciu pridal aj výkonný riaditeľ série.

„Plány sú (mať 23 pretekov), pretože sme o nich diskutovali s tímami. To je cieľ a budeme bojovať až do konca, aby sme sa ubezpečili, že sa stanú skutočnosťou,“ uviedol Domenicali pre Crash.net. „Pretože v sezóne, ako je táto, nemôžeš vynechať žiadne preteky.“

Aj napriek tomu, že sezóna 2021 nám priniesla hneď niekoľko podujatí bez divákov, vo Francúzsku sme už mohli vidieť 15 000 divákov denne, rozdelených do troch vĺn.

Očakáva sa, že počet divákov ešte stúpne a to aj vďaka nariadeniam príslušných vlád na podujatiach v Rakúsku či Veľkej Británii. Stefano Domenicali takisto verí v návrat väčšieho počtu divákov a tiež si myslí, že práve diváci úplne zmenia priebeh jednotlivých podujatí.

„Bolo skvelé vidieť reakciu našich pilotov na fanúšikov, tlieskali spolu s nimi, bolo to naozaj skvelé,“ uviedol Domenicali.

„Už v Rakúsku budú davy fanúšikov, druhé podujatie v Rakúsku ponúkne už plnú kapacitu a potom, dúfajme, za predpokladu, že budeme rešpektovať všetky bezpečnostné požiadavky jednotlivých krajín, uvidíme v ďalších pretekoch ďalšie davy (divákov),“ uzatvára 56-ročný Talian. „Bude to skutočne veľká zmena pre neuveriteľnú sezónu, ktorú tento rok prežívame.“