logo F1online.sk

Esteban Ocon podpísal novú viacročnú zmluvu s tímom Alpine až do roku 2024

Esteban Ocon
© Alpine
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 6. 2021

Francúzsky pilot Esteban Ocon podpísal novú viacročnú zmluvu s tímom Alpine až do roku 2024. Pretekársky tím a aj samotný pilot túto informáciu už potvrdili na svojom oficiálnom profile na Twitteri.

Mladý, stále len 24-ročný Francúz je súčasťou vývojového programu jazdcov tímu Mercedes. V aktuálne sezóne pôsobí v tíme Alpine, ktorého súčasťou bol aj vlani, ešte pod názvom Renault. V roku 2019 pôsobil ako testovací pilot tímu Mercedes a v rokoch 2018 a 2017 bol súčasťou tímu Racing Point a Force India.

Novú viacročnú zmluvu s tímom Alpine podpísal Esteban až do roku 2024. Už tento týždeň sa predstaví na svojej a aj tímovej domácej veľkej cene vo Francúzku, na okruhu Paula Ricarda.

Generálny riaditeľ tímu Alpine, Laurent Rossi, uviedol: „Sme veľmi hrdí na to, že si Estebana udržíme ako súčasť rodiny tímu Alpine. Od návratu do tímu v roku 2020, Estebanovi narástla sebadôvera, aby dosahoval neustále dobré výsledky a pomáhal s tímom vyvíjať auto.“

„Napriek svojmu mladému veku je vo Formule 1 veľmi skúsený a vo svojej vyspelosti a schopnostiach za volantom je na pozitívnej trajektórii. Je pre nás silným prínosom v súčasnosti a takisto aj do budúcna, keď budeme čeliť výzve v podobe nových pravidiel,“ pokračuje Rossi.

Článok postupne aktualizujeme.

Súvisiace články