logo F1online.sk

Red Bull From Castle To Castle: Toto je dôvod, prečo sa nenatáčalo pod Spišským hradom

red-bull-slovensko-title
© Jan Kasl/Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 6. 2021

Určite si postrehol včerajšie zverejnenie exkluzívneho videoklipu, ktorý spoločnosť Red Bull natáčala v rôznych lokalitách na Slovensku a Česku. Dnes si predstavíme video z pozadia tohto natáčania. Spoločnosť v tomto videu vysvetľuje, prečo sme nakoniec neboli svedkami natáčania lokality pod Spišským hradom, no dozvieš sa aj ďalšie detaily.

Monopost Red Bull RB7 bol poriadne otestovaný na rôznych lokalitách v Prahe, Bratislave či Poprade a výsledný krátky film je veľmi príjemnou demonštráciou kultúr a pamiatok Slovenskej a Českej republiky. Súčasťou celého projektu je aj video z pozadia natáčania, ktoré Red Bull zverejnil na svojom webe.

Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Media House

V úvode videa nám David Coulthard prezradil, ako si užíval svoju spoluprácu s Red Bullom aj po ukončení aktívnej pretekárskej kariéry. Ocenil tiež nápad, vďaka ktorému mohol s monopostom Formuly 1 odhaliť krásy rôznych regiónov.

Vo videu môžeš sledovať jednotlivé dni natáčania, vrátane toho na Karlovom Moste (obvykle plnom turistov) či na letisku v Poprade. Monopost Red Bull RB7 bol sprevádzaný nielen samotným jazdcom a režisérom, ale aj celým profesionálnym tímom štábu.

Svoje nadšenie neskrýval ani komentátor Formuly 1, Števo Eisele: „Toto bolo jedno z mojich najkrajších prebudení v mojom živote, a to už budem mať 37 rokov, moje rodné mesto, a táto nádhera sa tu zrazu zjavila, RB7-čka, jedno z najdominantnejších áut v histórii Formuly 1. To je niečo neuveriteľné, zbadať to tu!“

Vo videu sa objaví aj slovenský raper Patrik „Rytmus“ Vrbovský. Ten zhodnotil účasť na natáčaní nasledovne: „Raz budem hovoriť mojim deťom, že sa zastavila ulica a že som išiel na úrovni Formule. Čo je akože mocné.“

Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Content Pool

Filmový štáb vyzdvihol náročnosť lokalít, ako napríklad spolupráca pri natáčaní so zvieratami, či Mlynské nivy v Bratislave, kde sa natáčanie odohrávalo v piatok popoludní. Tím tvorcov tak očakával aj väčšie množstvo divákov a veľmi dôležité bolo myslieť aj na bezpečnosť pri natáčaní.

Množstvo fanúšikov z Východného Slovenska sa tešilo na natáčanie práve v lokalite pod Spišským hradom, ktoré sa nakoniec v avizovanom termíne neuskutočnilo. Produkcia vo videu vysvetľuje, prečo sa rozhodli pre výmenu lokalít.

„Polícia tam už asi dve hodiny vyháňa autá, pretože stáli popri ceste, takže sme si povedali, kam až ich musia vyhnať. A údajne sú tam ľudia. Neviem presne koľko,“ zhodnotil filmový štáb Red Bullu.

„Keby sme prehodili tie lokality, Štrbskú cestu teraz a Spišský hrad zajtra, tak o tom nikto nevie,“ pokračuje diskusia v štábe. „Jednoducho si dnes večer spravíme dva scenáre.“

Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Content Pool

Natáčanie sa presunulo na spomínanú Štrbskú cestu, no produkcia bola s výslednými zábermi spokojná.

„Dnes budeme točiť na Spišskom hrade, ale prezradilo sa to. Máme veľa fanúšikov tímu Red Bull, ktorí sa prišli pozrieť. Chápem, prečo sú tu, no bezpečnosť je na prvom mieste,“ prezradil člen štábu vo videu. „Toto miesto sme museli úplne zrušiť, presunuli sme sa na miesto, kde sa malo točiť zajtra. Všetky zábery máme hotové, takže som vlastne rád.“

V závere videa môžeme sledovať natáčanie kaskadérskeho kúsku na letisku v Poprade, kde obrátené lietadlo prelieta tesne, doslova len niekoľko metrov nad monopostom Red Bull RB7.

„Skvelá vec na tomto filme je to, že je skutočný. Keď je lietadlo pár metrov nad autom na letisku, je to reálne. Martinove zručnosti, je profesionál, najlepší v tom, čo robí,“ zhodnotil David Coulthard.

Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Content Pool

Viac fotografií z natáčania nájdeš priamo na webe Red Bullu. Ako sa tento unikátny projekt Red Bull: From Castle To Castle páči tebe? Svoje postrehy nám môžeš pokojne napísať nižšie do diskusie pod článkom.

Súvisiace články