logo F1online.sk

Hill: Uvidíme to najlepšie od Hamiltona a Mercedesu

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko13. 6. 2021

Lewis Hamilton zaznamenal dvojicu neuspokojivých víkendov a po pretekoch v Monaku a Baku klesol na druhú priečku v rebríčku jazdcov aktuálnej sezóny. Damon Hill však očakáva, že Hamilton a aj samotný tím Mercedes sa vrátia ešte silnejší a verí v obrat, aký sa tentokrát podaril Verstappenovi.

„Je skvelé to sledovať, pretože si myslím, že uvidíme to najlepšie od Lewisa a tiež, že uvidíme to najlepšie od Mercedesu,“ uviedol Hill pre F1 Nation Podcast. „Nebolo to tak dávno, čo sme hovorili o tom, že Max robil chyby a stálo ho to body.“

„Stáva sa to častejšie, keď máte blízku konkurenciu, najmä medzi dvoma tímami. Vidíte ľudí a tiež ich slabé miesta, pretože sú pod väčším tlakom. To je pre nás skvelé, skvelá zábava. Je to skutočne živý šampionát,“ pokračoval 60-ročný bývalý pretekár Formuly 1.

Zatiaľ čo Damon Hill je presvedčený, že Hamilton a samotný Mercedes zaznamenajú úspešný obrat, Tom Clarkson sa zamyslel nad situáciou ohľadom Valtteriho Bottasa, tímového kolegu Lewisa Hamiltona. Clarkson verí, že Mercedes potrebuje späť jeho formu, ak sa chce dostať pred Red Bull a to aj z dôvodu dobrých výkonov Sergia Péreza z Red Bullu, tímového kolegu Maxa Verstappena.

„(Bottas) sa kvalifikoval na 10. mieste a v pretekoch skončil v spodnej časti poradia, len tesne pred Georgom Russellom,“ uviedol Clarkson. „Mercedes potrebuje, aby ‚pálil na všetky valce,‘ ak chce skutočne bojovať proti Red Bullu, a to nielen z hľadiska bodov do rebríčka konštruktérov, ale aj z hľadiska toho, keď sa trápia, ako počas piatkového tréningu v Baku.“

„Bottas sa však nikdy neprebojoval vpred, preto sa z nich (z Mercedesu) zrazu stáva tím jedného auta, ktorý súťaží s čoraz funkčnejším tímom dvoch áut v Red Bulle. Potrebujú vyriešiť Bottasovu situáciu a udržať Lewisa na vrchole svojej hry,“ uzavrel Clarkson.

Súvisiace články