logo F1online.skF1online.sk

Albonov prínos pochválil aj Pérez: Nesmierne si to vážim

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 6. 2021

Sergio Pérez odjazdil s tímom Red Bull zatiaľ len šesť podujatí, no už sa mu podarilo vyhrať preteky a zdolať Maxa Verstappena v kvalifikácii. Nič z toho sa jeho predchodcom Pierrovi Gaslymu a Alexovi Albonovi nepodarilo. Prvý menovaný je v súčasnosti lídrom sesterského AlphaTauri, druhý pomáha v zázemí Red Bullu. Prínos britsko-thajského pretekára pre lídra šampionátu nie je príliš vidieť, no podľa činovníkov Red Bullu je vraj nesmierny.

Svojmu zverencovi pred časom poďakoval aj sám Christian Horner, ktorý ho označil ako jeden z hlavných dôvodov zlepšenia formy Red Bullu v Monaku. Alex totiž odviedol kus dobrej roboty na simulátore, kde pomáhal so zlepšením nastavenia. Prístup a prínos Albona pochválil aj jeho nástupca a bakuský víťaz Sergio Pérez.

„Alex odvádza s inžiniermi na simulátore nesmierne penzum roboty,“ hovorí Mexičan. „Spomínam si, že keď som sem prišiel, bol ku mne nesmierne otvorený. Vysvetlil mi všetky problémy, ktoré v Red Bulle mal, ako auto funguje a od prvého dňa bol ku mne veľmi milý. Sám som to nečakal.“

„Nesmierne si to vážim a takisto si nesmierne vážim jeho prácu pre tím na simulátore. Toto je výsledok spoločného úsilia a za to, kde sme, vďačíme každému jednotlivcovi vo vnútri tímu,“ dodal Pérez.

Ten pred sezónou tvrdil, že mu bude trvať tak päť alebo šesť pretekov, kým sa v Red Bulle naplno udomácni. Ako sám priznal, napriek víťazstvu cíti, že to stále nie je ono. Medzery má najmä v kvalifikáciách.

„Mojim cieľom je naďalej sa zlepšovať. V aute to ešte stále nie je ono,“ priznal Checo. „Musím naďalej tvrdo pracovať, aby som sa do toho dostal a ďalej sa zlepšoval.“

My ešte na záver pripomenieme, že súťažná sezóna Alexa Albona začne už čoskoro. Nový ročník nemeckej DTM štartuje v úplne novom šate 19. júna v Monze. Alex sa v nej predstaví vo Ferrari 488 GT3 Evo s atraktívnym lakovaním inšpirovaným AlphaTauri.

Súvisiace články

Diskusia