logo F1online.sk

Palmer si kopol do Bottasa: Spomínate si na nejaký jeho dobrý predbiehací manéver?

Valtteri Bottas
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király8. 6. 2021

Valtteri Bottas skončil na Veľkej cene Azerbajdžanu až dvanásty. Zdolal len Micka Schumachera s Nikitom Mazepinom zo slabučkého Haasu a Lewisa Hamiltona, ktorý spravil v závere pretekov chybu. Po štarte z desiatej priečky sa celý čas „motal“ hlboko v poli a prichádzal o pozície.

Bývalý pretekár Jolyon Palmer ostal z tohto výkonu sklamaný a nevie pochopiť, ako je možné, že takýto pretekár jazdí v majstrovskom Mercedese. Jeho výkon označil za veľmi slabý a statočne mu „naložil“.

„Uviazol za Landom Norrisom, pričom obaja mali rovnakú stratégiu, rovnaký motor a navyše sedel v aute, s ktorým bol Hamilton omnoho rýchlejší ako McLaren,“ povedal Palmerpodcaste Chequered Flag z dielne BBC.

„Bottas je pri súbojoch koleso na koleso zas a zas veľmi slabý. Keď ho dáte do stredu poľa a okolo neho je viacero áut, tak sa dopredu už nedostane. Prinajlepšom bude držať pozíciu, ale možno sa bude ešte viac prepadať.“

„Viete si spomenúť na nejaký dobrý predbiehací manéver v podaní Bottasa?“ opýtal sa Jolyon Palmer. „Podľa mňa máte problém vybaviť si nejaký Bottasov manéver. Keď je v strede poľa, tak v ňom aj ostane, prípadne sa ešte prepadne.“

Bývalý pretekár Lotusu a Renaultu na druhej strane vyzdvihol Lewisa Hamiltona, ktorý mal síce slabšie tréningy, ale do pretekov štartoval z druhého miesta a napokon mohol aj vyhrať.

„Bottas bol počas celého víkendu len hráčom stredu poľa. Hamilton to dokázal zvrátiť a treba povedať, že ak jeho víkend porovnáme s Bottasom, tak bol absolútne magický. Až do tej záverečnej chyby to bol v podaní Lewisa brilantný víkend,“ dodal Jolyon Palmer.

Súvisiace články