logo F1online.sk

Chce nás zabiť? Schumacher sa rozčuľoval nad obranou Mazepina na cieľovej čiare

Mick Schumacher predbieha Nikitu Mazepina
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 6. 2021

Veľká cena Azerbajdžanu bola vskutku nabitá udalosťami, a to nielen na čele pretekov. Okrem neuveriteľných momentov v súboji o víťazstvo sa nám o nejakú tú kontroverziu postarali aj piloti Haasu. Mick Schumacher bol aj tentoraz tým úspešnejším z dvojice jazdcov amerického tímu, presne o 74 tisícin sekundy. Tímového kolegu predbehol na cieľovej rovinke v poslednom kole pretekov.

Osud to dnes Nikitovi Mazepinovi veľmi prial. Mickovi Schumacherovi sa dnes postavili do cesty dva nevydarené štarty a jedna pokazená zastávka v boxoch, no ani to nestačilo. Nemecký mladík svojho tímového kolegu predbehol na cieľovej rovinke v poslednom kole pretekov. Ruský pilot sa však bránil a bránil sa spôsobom, ktorý medzi tímovými kolegami nie je štandardný. V rýchlosti asi 320 kilometrov za hodinu urobil na poslednú chvíľu pohyb smerom doprava, čo Schumachera poriadne rozčúlilo.

„Čo to ku*va je!? Akože vážne? Chce nás zabiť?“ rozčuľoval sa Mick do vysielačky.

Schumacher mal aj dnes omnoho lepšie pretekové tempo než jeho tímový kolega. Na štarte síce spadol za Mazepina, rýchlo ho však prekonal a v 24. kole bol jeho náskok asi 21 sekúnd. Haas potom pokazil Mickovu zastávku v boxoch, keď zle pripevnil ľavú prednú pneumatiku. Mechanici ho museli zatlačiť späť a urobiť svoju prácu poriadne.

Mazepin sa v nedeľu vďaka safety caru a červeným vlajkám mohol hneď dvakrát vrátiť do poradia a pri reštarte tri kolá pred koncom Schumachera opäť predstihol. Ten svoju pozíciu získal späť v poslednom kole manévrom tesne pred šachovnicou.

Súvisiace články