logo F1online.sk

Räikkönen: Mal som problém s Robinom udržať krok

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2020

Pilot tímu Alfa Romeo Kimi Räikkönen strávil nútenú prestávku v kruhu rodiny. Vďaka príspevkom na sociálnych sieťach (najmä jeho manželky) vieme, že prvorodený syn Robin má za sebou prvé jazdy na motokárovej trati, kde pretekal aj so svojim otcom.

„Niektoré dni sme odjazdili viac kôl, iné menej, ale s deťmi je to takto stále, jeden deň chcú radšej robiť toto, ďalší zas niečo iné. Najdôležitejšie je, že sa tým bavia,“ povedal Kimi novinárom v Rakúsku.

„Postupne zrýchľuje. S mojou motokárou z požičovne som s ním už nedokázal držať krok, potreboval by som niečo výkonnejšie, ale keď odhliadneme od toho, bolo to naozaj dobré,“ povedal s náznakom úsmevu Räikkönen.

Od poslednej veľkej ceny ubehlo už sedem mesiacov a Iceman sa ani v Rakúsku nevyhol otázkam ohľadne jeho budúcnosti, sezóna pritom ešte ani len nezačala. Fínsky veterán priznáva, že nad tým, čo bude v roku 2021 ešte ani veľmi nepremýšľal. Na jeho rozhodnutie však odklad alebo zmeny pravidiel nebudú mať žiadny vplyv.

„To nebude mať vplyv na moju budúcnosť. Než ďalšia sezóna začne, budem vedieť odpovedať na túto otázku, ale tohtoročnú sezónu sme vlastne ešte ani nezačali. Tento rok čelíme zvláštnej situácií. Uvidíme, čo sa stane,“ pokrčil plecami Iceman.

„Nemôžem povedať, že by to boli veľké zmeny. Z pohľadu jazdca je to nie je taká veľká zmena,“ dodal. Ešte pripomenieme, že Alfa Romeo má svojich pilotov pod zmluvou len do konca sezóny 2020. Môže sa tak stať, že ročník 2021 odštartuje s úplne novou jazdeckou dvojicou.

Jeho tímu sa v predsezónnych testoch až tak veľmi nedarilo. Alfa Romeo nezakončila vlaňajšiu sezónu práve v najlepšej forme a podľa mnohých analýz nemusí byť rýchlosť tímu v tejto sezóne práve najlepšia. Túto tajničku však čoskoro rozlúštime, keďže do štartu sezóny nám zostáva už len pár hodín.

„Každý rok je to o tom istom, z testov sa nedá skutočne určiť, ako na tom ktorý tím je. Je okolo toho len množstvo špekulácií. V prvých pretekoch odhalíme, ako to skutočne je. Niektoré tímy priniesli vylepšenia, takže ktovie. Uvidíme,“ uzavrel Räikkönen.

Súvisiace články