logo F1online.sk

Ocon má dobrú šancu na zotrvanie v tíme, necháva to na manažmente

Esteban Ocon
© Alpine Media
Ladislav Király
Ladislav Király1. 6. 2021

Esteban Ocon podáva od začiatku aktuálnej sezóny výborné výkony a zatiaľ je lepší ako Fernando Alonso. Na kvalifikačné minisúboje ho poráža 4:1 a na body 12:5, čo mu dáva dobrú šancu na vybojovanie si novej zmluvy.

S Renaultom/Alpine bol dohodnutý na dva roky, pričom aktuálne je v druhom roku zmluvy. Zdá sa však, že francúzske zoskupenie o tohto domáceho pretekára nebude chcieť prísť a ponúkne mu nový kontrakt.

Potvrdil to aj výkonný riaditeľ Alpine Laurent Rossi. „Robí všetko pre to, aby ma prinútil udržať ho v tíme,“ uviedol Rossi pre Motorsport.com.

Ocona toto vyjadrenie veľmi potešilo. „Takéto veci vždy potešia,“ skonštatoval. „Vždy je fajn zachytiť takéto dobré slová od šéfa tímu. V tejto chvíli sa koncentrujem na prácu, ktorú musím odvádzať na trati. Musím podávať očakávané výkony a z auta dostávať maximum. Uvažujem len o tom, čo môžeme spraviť pre ďalšie zlepšenie.“

„Ak to budem robiť dobre, tak verím, že všetko sa vyvinie tak, ako má. Uvidíme. V tejto chvíli sa koncentrujem hlavne na dianie na trati. Veci týkajúce sa zmluvy nechávam na svoj manažment,“ dodal Esteban Ocon.

Esteban Ocon patrí medzi “odchovancov” Mercedesu, pričom s juniorkou tejto značky spolupracoval od roku 2016. Chvíľu sa aj uvažovalo o tom, že by mohol nahradiť Valtteriho Bottasa, ale nepodarilo sa. Dnes už táto alternatíva vôbec nevyzerá reálne.

Súvisiace články