logo F1online.sk

Hill: Hamilton je nepríjemný, ak sa veci nedejú podľa predstáv

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko31. 5. 2021

Lewis Hamilton zaznamenal v Monaku siedme miesto a s týmto výsledkom nebol príliš spokojný. Zmenu jeho správania či vystupovania vzhľadom k neuspokojivému výkonu si všimol aj bývalý pretekár Damon Hill. Ten tvrdí, že Hamilton je nejaký nepríjemný, ak veci nedejú podľa predstáv.

Úradujúci sedemnásobný majster sveta Formuly 1 obvykle nemá na verejnosti kontroverzné alebo poburujúce vystupovanie. Zmenu oproti jeho štandardnému správaniu sme si však mohli všimnúť počas poslednej veľkej ceny na mestskom okruhu v Monaku.

Po skončení podujatia zavládlo vo vysielačke Hamiltona hrobové ticho a v následnom vyjadrení pre média vyjadril svoju frustráciu nad nemeckým tímom.

Lewis mal počas tohto víkendu príliš vážnu tvár,“ povedal pre podcast F1 Nation majster sveta Formuly 1 z roku 1996.

„Keď to nejde príliš dobre, vyzerá trochu rozpačito, je nepríjemný a na tím trochu tlačí, nie? Povedal, že: ‚Musíme si to vysvetliť za zatvorenými dverami, ale budem na nich tlačiť,‘ myslím, že niečo také povedal,“ pokračuje Damon Hill.

Zatiaľ čo Bottas musel z pretekov v Monaku odstúpiť pre nepodarený pitstop a problémy s demontážou pneumatiky, narozdiel od Hamiltona sa pohyboval na popredných priečkach a mal nádej na dobrý výsledok.

„Nedostali svoje auto do optimálnej prevádzky (v Monaku), a veľmi sa trápili ohľadom Lewisa,“ vysvetlil Hill.

„Valtteri to neurobil zle, aby sa dostal hore, takže niečo z toho mal, ale Lewis … Niečo s Lewisom tento víkend neklapalo,“ uzavrel svoje vyjadrenia Damon Hill.

Súvisiace články