logo F1online.sk

Palmer je z výkonov Ricciarda zmätený: Je to veľmi zvláštne

Daniel Ricciardo
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2021

Výkony jazdcov, ktorí pred touto sezónou zmenili tím, sú v súčasnosti veľkou témou. V minulosti sme neboli príliš zvyknutí na to, že adaptácia na nové prostredie môže trvať až do polovice sezóny. Aj bývalý pilot Jolyon Palmer zostal nevyrovnanými výkonmi niektorých novicov trochu zaskočený.

Nevyrovnané. Tak by sa dali charakterizovať výkony niektorých jazdcov, ktorí v tejto sezóne zavítali do nového prostredia. Určite najlepšie sa s novou situáciou popasoval Carlos Sainz. Ale čo ostatní? Napríklad Daniel Ricciardo. Ten dokázal v Barcelone poraziť Landa Norrisa, aby od neho následne v Monaku dostal celé kolo.

„Niečo sa deje, je to veľmi zvláštne,“ povedal o výkonoch pilota McLarenu Jolyon Palmer pre BBC. „Máme za sebou len päť pretekov, nechajme si preto naše súdy trochu na neskôr. Navyše, Daniel zajazdil v Barcelone veľmi dobre a Landa porazil. Dokonca aj v Bahrajne, čo boli jeho prvé preteky, dokázal Norrisa poraziť v kvalifikácii.“

„Jeho monacký výsledok je nepochopiteľný a je veľmi zvláštne, že sa tak trápil. Podobne ako v Imole, kde bol na suchu aj na vode veľmi pozadu za tímovým kolegom, v kvalifikácii ho pritom dokázal poraziť. Tam však zaostávali všetci jazdi, ktorí v zime zmenili tím. No prešlo pár pretekov a Vettel skončil v Monaku s Aston Martinom na piatom mieste. Dokáže sa Strollovi vyrovnať a dokonca ho aj poraziť.“

„Takisto Pérez, ktorý sa v Imole kvalifikoval do prvého radu. Dobre, jeho monacká kvalifikácia bola veľmi slabá, ale v pretekoch ukázal záblesky toho, že sa predsa len dostáva do formy. Aj keď to z jeho strany nie je ideálne, stále to preňho vyzerá lepšie než pre Ricciarda,“ povedal Palmer.

Ak porovnávame novicov jednotlivých tímoch, nesmieme zabudnúť ani na Fernanda Alonsa. Jeho porovnanie s tímovým kolegom je podobne negatívne ako v prípade Ricciarda alebo Péreza.

„Alonso vo Formule 1 pár rokov chýbal. Je stále taký dobrý ako predtým? To je otáznik. Nad Ricciardom však žiadny takýto otáznik nevisí. Všetci vieme, aký je dobrý. V Monaku odjazdil niekoľko brilantných pretekov, no v tomto roku ho tímový kolega doslova zahanbil. Bolo to naozaj zvláštne,“ povedal Palmer.

Súvisiace články