logo F1online.skF1online.sk

McLaren pravdepodobne zvažuje nové šasi pre Daniela Ricciarda

Daniel Ricciardo
© McLaren
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko26. 5. 2021

Už prestup Daniela Ricciarda do McLarenu vyvolal množstvo otázok. Ďalšie otázky priniesli rozpačité výkony austrálskeho pretekára v prvých podujatiach tejto sezóny a jeho trápenie v porovnaní s výkonmi jeho tímového kolegu Landa Norrisa, ktorý v Monaku zaznamenal pódiové tretie miesto. Podľa zverejnenej správy práve McLaren zvažuje výmenu šasi na Ricciardovom monoposte v snahe vylepšiť jeho výsledky.

Ricciardo pochopiteľne nie je jediným jazdcom, ktorý nedosiahol požadované výsledky po príchode do nového tímu. Rovnaké vrásky na tvári mali počas prvých pretekov aj Sergio Pérez z Red Bullu, Sebastian Vettel z Aston Martinu alebo Fernando Alonso z tímu Alpine.

Talianska redakcia portálu Motorsport.com priniesla správu, ktorá hovorí „o možnosti zmeny šasi – ako o najdrastickejšej voľbe pre rozptýlenie pochybností týkajúcich sa výkonu samotného monopostu,“ už pre nadchádzajúce podujatie v Azerbajdžane.

Keď Daniel Ricciardo povedal, že po Monaku potrebuje voľný víkend na oddych a vyčistenie myšlienok, spomenul si na svoj obdobný príbeh z mladosti: „Môj vzťah k motoršportu bol vždy jedným z tých, ktoré miluješ alebo nenávidíš. V niektorých dňoch je tento šport to, čo sa mi páči najviac na tomto svete, v iných dňoch na to nemám odpoveď.“

„Myslím si, že tento konkrétny vzťah lásky a nenávisti sa začal už v mojom prvom roku na motokárach,“ zaspomínal si Ricciardo.

„Pamätám si, že som sa chystal zoradiť na štarte regionálnych pretekov a motor nenabehol. V ten deň som bol v prvom rade, čo bola pre mňa skvelá chvíľa, a bola to tvrdá rana,“ pokračuje 31-ročný austrálsky pretekár. „Po dvoch dňoch som sa vrátil na tú istú trať, naštartoval som motokáru a nabehla. Naučil som sa, že pretekárske autá môžu byť veľmi neposlušné.“

„Ktovie, možno pôjdeme do Baku, prídem na prvý tréning a budem späť v pozícii, kde chcem byť,“ uzavrel Daniel Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia