logo F1online.sk

Ani centimeter voľného priestoru. Nádherný súboj Vettela s Gaslym

Súboj Pierra Gaslyho a Sebastiana Vettela
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 5. 2021

Boli to centimetre, možno milimetre. Súboj o cenné piate miesto na Veľkej cene Monaka zviedli Sebastian Vettel, Pierre Gasly a Lewis Hamilton. Rozhodovala stratégia a tú najlepšiu zvolili Aston Martin a Sebastian Vettel. Štvornásobný šampión zapísal cenné prvé body v novom tíme a dôležitý výsledok.

Zastávky v boxoch odštartoval na Veľkej cene Monaka Lewis Hamilton, ktorý sa pokúšal o undercut na Pierra Gaslyho. Ten reagoval v nasledujúcom kole a veľmi tesne sa mu podarilo udržať si svoju pozíciu. V tom čase si však na týchto dvoch už brúsil zuby Sebastian Vettel. Ten zostal na trati o dve kolá dlhšie než Hamilton a z boxov vyšiel tesne pred dvojicou Gasly – Hamilton. A keď hovoríme tesne, myslíme tým o centimetre. Vettel s Gaslym išli v stúpaní ku kasínu takmer bok po boku, Seb však využil skutočnosť, že bol o málo vpredu a pozíciu si udržal.

„Úprimne, išiel som po pretekoch za Sebastianom, aby som mu povedal, že tam neostal doslova ani centimeter,“ povedal po pretekoch Pierre Gasly. „To stúpanie za prvou zákrutou naozaj nie je rovinka, ale trochu sa to tam kľukatí. Dúfal som, že tam nechá aspoň trochu miesta.“

„Bolo to naozaj tesné. Bol to tesný a tvrdý súboj, avšak férový. Zvládli sme to. Myslím, že ak by bol o trochu agresívnejší, obaja by sme asi skončili niekde v prístave,“ dodal francúzsky pretekár.

Vettel na margo veľmi tesného súboja povedal: „Veľa toho nevidíte a Pierre bol v mŕtvom uhle, naozaj som ho nevidel. Po pretekoch som sa s ním krátko bavil a povedal mi, že nevedel, či ho vidím a či mu nechám priestor. Bol som asi o štvrtinu alebo o polovicu auta pred ním, čo bolo rozhodujúce.“

Je len škoda, že sme tento súboj nemohli sledovať v živom prenose, keďže réžia nám miesto toho ponúkla opakované zábery chyby Lancea Strolla v sekcii za bazénom.