logo F1online.sk

Verstappenov odkaz Mercedesu: Činy hovoria hlasnejšie ako slová

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 5. 2021

Max Verstappen odchádza z Monaka ako jasný víťaz. Nielen, že vyhral veľkú cenu, prevzal tiež pozíciu lídra v šampionáte jazdcov a jeho stajňa sa ujala vedenia v tom konštruktérskom. Po vyjadreniach Mercedesu a najmä Lewisa Hamiltona tak svojmu súperovi jasne odkázal, že rečami ho nepredbehne.

Súboj Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom sa ťahá celou sezónou, raz prileje olej do ohňa jedna strana, potom druhá. V stredu to bol Lewis Hamilton, kto naznačil výpad, keď vyhlásil, že Max Verstappen je náchylnejší na chybu v monackých uličkách, keďže má mať pocit, že ešte “má čo dokazovať”.

Pilot Red Bullu na to zareagoval jasným víťazstvom, ku ktorému mu síce pomohlo aj obrovské nešťastie Charlesa Leclerca, no na druhej strane si Mercedes v Monaku ani neškrtol. Víkendové preteky boli vôbec prvé v tejto sezóne, počas ktorých Verstappen nemusel s Hamiltonom bojovať na trati.

“V prvom rade chcem povedať, že činy hovoria hlasnejšie ako slová,” vyhlásil na monackej tlačovke Max Verstappen, spokojný, že Mercedes má nad čím uvažovať. “Je to dobrá lekcia po tomto víkende. Hovoriť stačí len na trati, to sa mi páči.”

“My ako tím sme doteraz spravili len drobné chyby. Preto sme vpredu. Dúfam, že v tom budeme pokračovať aj po zvyšok sezóny,” pokračoval novopečený líder priebežného poradia šampionátu.

Mercedes dnes spravil viacero chýb. Problémy zaznamenal pri zastávke Valtteriho Bottasa, nuž a ani strategicky na tom nebol najlepšie. Lewis Hamilton prišiel o pozíciu nielen v prospech Sebastiana Vettela, ale i Sergia Péreza.

Nebyť vypadnutí Leclerca s Bottasom, Hamilton mohol skončiť ešte hlbšie v poli porazených. Avšak nakoniec aj toto stačilo na to, aby prišiel o priebežné prvé miesto v boji o Pohár jazdcov.

Max Verstappen pri pohľade na svoj štvorbodový náskok určite neoslavuje. “Ak to tak bude na konci sezóny, tak to bude skvelé, pretože ešte nás čaká dlhá cesta. Samozrejme, je skvelé spraviť takýto reparát po posledných dvoch pretekoch, po ktorých sa tá medzera zväčšila.”

“Stále musíme poriadne tvrdo pracovať, pretože vieme, že na bežných tratiach je Mercedes tým, kto nastavuje latku. Ale máme za sebou dobrý a hladký víkend. Je to skvelá vzpruha pre celú stajňu,” neskrýval úsmev na tvári.

Súvisiace články