logo F1online.sk

Ricciardo hovorí o záhade: Nie je možné, aby som bol o sekundu pomalší

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala23. 5. 2021

V McLarene mali jednotlivé strany garáže opäť raz úplne inú sobotu. Lando Norris sa sympaticky prebojoval do prvej päťky, Daniel Ricciardo sa nedostal ani do najlepšej desiatky. Austrálčan po kvalifikácii len nechápavo krútil hlavou, momentálne nerozumie tomu, prečo je v Monaku taký pomalý.

Fanúšikom McLarenu sa tak pred očami vybavili roky s Fernandom Alonsom a Stoffelom Vandoornom, kedy to bolo podobné. Na televíznych obrazovkách sledovali najmä španielskeho pretekára, zatiaľ čo mladík Vandoorne neustále strácal. Rozdiel je len v tom, že teraz stráca ten skúsenejší pilot.

Ricciardovi jeho čas vystačil len na štart z dvanásteho miesta. “To bolo azda viac mätúce ako frustrujúce. Celý víkend som v podstate strácal na svojho kolegu jednu sekundu,” vysvetľoval Austrálčan chytajúc sa za hlavu. “Nie je možné, aby som tu bol taký pomalý. Teraz je to trochu záhada.”

“Netvrdím, že by som mal byť o sekundu na kolo rýchlejší, ale nespomínam si, kedy naposledy som rýchlostne tak veľa strácal. V niektorých kolách som mal dobrý pocit, prešiel som cieľovou čiarou mysliac si, že to bolo dosť dobré kolo, a ono napokon poriadne strácalo.”

“Teraz na to nemám odpoveď. Na tomto okruhu, ktorý milujem a kde je kvalifikácia taká dôležitá, je to veľmi frustrujúce. Momentálne je to záhada,” vyhlásil zástupca protinožcov.

Ukazuje sa teda, že cítiť sa v aute pohodlne vám ani v Monaku nemusí priniesť želané výsledky, veď aj napriek tomu, že Ricciardo hlásil spokojnosť s nastavením auta, sa v druhej časti kvalifikácie nedokázal Norrisovi priblížiť na menej ako šesť desatín.

“Bolo to lepšie, no to lepšie bolo nakoniec o sekundu pomalšie. Je to zvláštny víkend,” pokračoval Ricciardo. “Na niektorých predchádzajúcich víkendoch som hovoril, že sa musím o aute naučiť trochu viac, ale celý víkend tu rýchlostne tak veľmi strácať — som trochu zmätený.”

“Povedal by som, že na niektorých miestach zostal nejaký čas k dobru, ale z kôl som mal dobrý pocit. Necítil som sa, ako keby som niečo nechával na stole. Musíme sa na to pozrieť. Nie som nahnevaný, pretože už s tým nič nespravím. Som viac zmätený a frustrovaný,” dodal.

Súvisiace články