logo F1online.sk

Schumacher: Zastávka v boxoch nás všetkých tak trochu vystrašila

Mick Schumacher
© Pirelli Press Area
Mirec Somoši
Mirec Somoši14. 5. 2021

Mick Schumacher priznal, že jeho zastávka v boxoch počas Veľkej ceny Španielska nebola ideálna a vystrašila takmer celý tím. Nemecký pilot nestihol dostatočne spomaliť, no mechanik, ktorý pracuje so zdvihákom, našťastie stihol promptne zareagovať a situáciu vyriešiť.

Schumacher sa stal v minulom roku šampiónom F2 a zaistil si miesto v F1. Angažoval ho tím Haas, ktorý sa však momentálne veľmi trápi a ma suverénne najslabšie auto z celého štartového poľa. Nemecký pilot vystrašil svoj tím počas Veľkej ceny Španielska, nakoľko pri nájazde ku mechanikom dostatočne nespomalil a mierne „narazil“ do člena tímu, ktorý má na starosti predný zdvihák. Ten mu však rýchlo ukázal palec hore, aby Mick vedel, že je všetko v poriadku.

Pilot Haasu okamžite po návrate na trať zapol rádiovú komunikáciu a povedal: „Sú všetci v poriadku? Prepáčte.“ Hneď bol však ubezpečený, že nikto z jeho posádky nebol zranený. Schumacher však v Barcelone opäť zaujal aj parádnym výkonom, keď sa mu v kvalifikácii podarilo poraziť okrem svojho tímového kolegu aj Nicholasa Latifiho na Williamse a na začiatku pretekov predbehol Georgea Russella. Aj napriek tomu, že nakoniec skončil na devätnástej pozícii pred tímovým kolegom Mazepinom, za svoj výkon si jednoznačne vyslúžil pochvalu.

„Boli to oveľa ťažšie preteky, ako som očakával. Je to tiež frustrujúce, pretože zastávka v boxoch nás všetkých tak trochu vystrašila. Musíme analyzovať, čo sa tam stalo. Podstatné však je, že sú chlapci v poriadku. Zdá sa, že som prišiel o niečo rýchlejšie, ale nie oveľa rýchlejšie ako v tréningoch. Jednoznačne to nebolo ľahké,“ povedal Schumacher.

„Musíme však podrobnejšie zanalyzovať, čo sa tam stalo. Prvé kolo bolo veľmi kvalitné, okamžite sme boli dobrí a dostali sme sa pred monoposty Williamsu. Veľa sme sa naučili, uvideli sme šachovnicovú vlajku a to je najdôležitejšie,“ dodal na záver pilot Haasu.

Bývalý pilot F1 Timo Glock sa pochvalne vyjadril na adresu svojho mladého krajana. Bývalý jazdec Toyoty uviedol, že Schumacherove preteky boli „bezchybné.“ „V tíme vo všeobecnosti vedia, ako na tom sú. Mick je skvelý v tom, že sa s pretekmi dokáže rýchlo vyrovnať a strategicky ich analyzovať. Zatiaľ je v tom veľmi dobrý, rozvíja sa čoraz viac a viac. Je skvelé to sledovať a opäť absolvoval bezchybné preteky.“

Glock sa vyjadril aj ku Vettelovi, ktorý sa doposiaľ nedokázal v tíme Aston Martin poriadne vžiť s monopostom AMR21 a situácia sa nevyvíja podľa jeho predstáv. „Uviazol v strede poľa a smerom dopredu nedokázal vyvinúť tlak. Namiesto toho sa musel brániť. Nešlo to optimálne. Videli sme, že v pretekoch má Aston Martin ešte väčšie problémy. To je samozrejme škoda. Nakoniec to nie je to, čo Sebastian Vettel očakáva,“ dodal Glock.

Video zo spomínanej zastávky v boxoch:

Súvisiace články