logo F1online.skF1online.sk

Horner: Aj Lewis už ukázal, že to vie dobre zbabrať

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 5. 2021

V doterajšom priebehu sezóny sme už videli chyby u oboch kandidátov na titul. So stupňujúcim sa tlakom v majstrovskom boji ich bude len pribúdať, myslí si Christian Horner, ktorý však nečaká, že by ich mal viac spraviť Max Verstappen.

V posledných štyroch veľkých cenách sa Max Verstappen a Red Bull dopustili niekoľkých chýb. Lewis Hamilton doposiaľ len jednej, ktorá však mohla mať oveľa väčšie následky, ak by do hry nezasiahla šťastena. Šampionátové poradie je i napriek tomu stále veľmi tesné, čo znamená, že akákoľvek chyba ním môže poriadne otriasť. Nuž a kde sa za chyby platia väčšie dane ako v Monaku?

Christian Horner si nemyslí, že najväčšie zlyhania prídu v najbližších veľkých cenách, no je presvedčený, že s postupom času budeme vidieť problémy u súperiacich celkov čoraz častejšie. “Za Maxa budú hovoriť jeho výkony na trati,” otvoril túto tému Christian Horner v rozhovore pre ESPN. “Lewis už dokázal, že aj on to vie občas dosť dobre dobabrať.”

“Dokáže spraviť kardinálnu chybu, a to sme len v tej fáze šampionátu bez tlaku. Keď sa začne lámať chlieb, pôjde tu o viac. Keď nám bude zostávať päť pretekov do konca a rozdiel v bodoch bude rovnaký ako teraz, tak až vtedy sa začne zbierať ten tlak, nie teraz,” mávol rukou šéf červených býkov.

Ak však Horner očakáva, že v zlomových momentoch bude kopiť chyby Lewis Hamilton, čo bude robiť Max Verstappen, ktorý v kariére ešte nikdy o titul nebojoval a má oveľa menej skúseností ako 36-ročný súper z Veľkej Británie?

“Ja si myslím, že on má v sebe takú tú mladícku odvahu; nemá čo stratiť,” pokračoval Horner vysvetľujúc, prečo bude Verstappen menej náchylný na chyby. “Zakaždým, keď sa počas jeho kariéry ocitol pod tlakom, som videl, že to zvládol. Veľmi dobre sa toho chopil. Nemám pochybnosti, že to dokáže spraviť zas, ak sa tá príležitosť naskytne.”

Súvisiace články

Diskusia