logo F1online.sk

Verstappen po víkende v Portimau: Verím, že sa sem už nevrátime

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši5. 5. 2021

Max Verstappen nebol veľmi spokojný po Veľkej cene Portugalska a pevne verí, že sa Formula 1 na tento okruh už nevráti. Holanďan sa trápil najmä s gripom, no nakoniec skončil na druhom mieste hneď za Lewisom Hamiltonom.

Tohtoročná sezóna nám doposiaľ priniesla veľmi zaujímavé súboje medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom. V Bahrajne bol Holanďan veľmi blízko víťazstvu, no po prekročení limitov trate musel pozíciu vrátiť Hamiltonovi. V Imole sa mu však podarilo zvíťaziť a pevne dúfal, že sa mu podobný počin podarí aj v Portimau. V kvalifikácii však opäť prekročil limity trate, čo ho stálo štart z prvého miesta a musel sa uspokojiť „len“ s treťou pozíciou. V pretekoch však nemal potrebnú rýchlosť na rovinkách a skončil na druhom mieste.

Pilot Red Bullu pripustil, že ho v minulom roku nebavilo jazdiť na okruhu v Portimau, nakoľko na novom asfalte chýbal potrebný grip. S podobnými problémami však bojoval aj v tomto roku. „V prvom rade verím, že sa sem už nevrátime,“ povedal Verstappen, ktorý nebol spokojný s podmienkami na trati v Portimau a už sa teší na okruh v Barcelone. „Barcelona je super, je to výborná trať pre monoposty F1. Myslím si, že uvidíme, aký progres spravili jednotlivé tímy od začiatku sezóny.“

Christian Horner potvrdil, že Verstappen sa počas víkendu v Portimau mierne trápil. „Nemyslím si, že si Max užíval tento víkend. Bol frustrovaný nedostatkom gripu a podmienkami, ale tie boli samozrejme pre všetkých rovnaké,“ povedal šéf tímu Red Bull. Horner predpokladá, že víkend v Španielsku napovie veľmi veľa z hľadiska výkonnosti jednotlivých tímov.

„Postupne prichádza leto, budúci víkend nás čaká Barcelona, ak budú normálne podmienky, znova môžeme získať veľké množstvo dát. Je tam kombinácia pomalých zákrut, stredne rýchlych a aj veľmi rýchlych zákrut. Myslím si, že sa obraz začína pomaly vyjasňovať,“ čím mal Horner na mysli výkonnosť jednotlivých monopostov.

„Môžete vidieť, že Red Bull a Mercedes sú dva vynikajúce tímy. Lewis a Max sú dvaja vynikajúci jazdci. Myslím si, že z hľadiska vývoja to bude medzi týmito dvoma tímami veľmi tesné počas celej sezóny,“ dodal na záver šéf tímu Red Bull. Dá sa len súhlasiť, že preteky v Barcelone nám napovedia veľmi veľa, pretože vo všeobecnosti platí, že ak je monopost rýchly v Barcelone, mal by byť kvalitný aj na iných okruhoch.

Súvisiace články