logo F1online.sk

Gladiátor Alonso boduje, poháňal ho hnev zo soboty

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala3. 5. 2021

Esteban Ocon s Fernandom Alonsom v Portimau pekne navýšili bodové konto svojho tímu, keď získali siedmu a ôsmu priečku. Hlavne Španiela to po sobote potešilo, vedel totiž, že nepodal výkon hodný dvojnásobného majstra sveta. V nedeľu preto jazdil s hnevom, no ten mu tentoraz pomohol.

“Bolo to dobré, bola to zábava,” usmieval sa pred mikrofónmi Sky F1 Fernando Alonso, ktorý vyštartoval až z trinástej priečky. Na nebodovaných pozíciách sa však zdržiavať nechcel. “Bojovali sme s jedným McLarenom, jedným Ferrari. Niečo také bolo v Imole a Bahrajne nemysliteľné. Po stránke výkonu auta sme teda spravili veľký krok vpred.”

“Vo všetkých tréningoch sme boli konkurencieschopní. Stále je tak trochu záhadou, čo sa to v sobotu stalo, v kvalifikácii som necítil žiadnu priľnavosť. Necítil som sa komfortne a to mi azda trochu uškodilo aj do pretekov. Na ďalšiu sobotu sa to v kvalifikácii pokúsim vylepšiť,” avizuje Španiel, ktorý sa bude môcť ukázať už tento víkend.

Nico Rosberg sa počas rozhovorov pozastavil nad Alonsovou jazdou, keď sa ho spýtal, či sme videli návrat starého gladiátora Fernanda spred takmer dvadsiatich rokov. “Tak trochu, súhlasím s tým. V Bahrajne som bol vo všetkom o čosi opatrnejší, len aby som dokončil moju prvú veľkú cenu.”

“V Imole som sa v aute cítil veľmi zle, navyše v takých podmienkach. Na intermediálnych gumách som nemal dobrý pocit, rovnako s tou viditeľnosťou. Kvalifikácia bola zlá. Myslím si teda, že toto boli prvé preteky, v ktorých sme z auta vyťažili maximum. Po včerajšej kvalifikácii som bol naštvaný, ten hnev sa pravdepodobne prejavil aj dnes na trati,” prezradil po pretekoch pilot Alpine.

Zak Brown už na cieľovej rovinke pred štartom pretekov priznal, že dúfa, že Alpine nabralo takú rýchlosť len vďaka neštandardným podmienkam a okruhu v Portugalsku. “Azda nás nebudú trápiť celý rok.”

“Želám si, aby to bola naša skutočná rýchlosť,” usmial sa Alonso. “V Imole a Bahrajne sme boli v inej skupinke áut. Tu sme boli s McLarenmi, Ferrari, AlphaTauri. Veľmi radi by sme v tom pokračovali. V Barcelone a Monaku (nasledujúcich dvoch pretekoch), budú soboty dôležité, pretože sa tam nedá predbiehať. Čakajú ma teda nejaké domáce úlohy.”