logo F1online.sk

Ricciardo: Ani neviem, čo sa to stalo…

Daniel Ricciardo
© McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl1. 5. 2021

Katastrofálna sobota pre Daniela Ricciarda. Kým v piatok znel Austrálčan optimisticky, v kvalifikácii doslova vyhorel. Vypadol už v Q1 a v nedeľu ho čaká poriadne veľa práce, ak sa chce dostať aspoň na body.

Rozdiel v Q1 bil do očí. Lando Norris bol druhý, Daniel Ricciardo so stratou viac než jednej sekundy až šestnásty. Ricciardo sa dlho držal na postupovom pätnástom mieste, z ktorého ho v úplnom závere vytlačil rýchlym časom Esteban Ocon.

„Ani neviem, čo sa stalo. Moje kolá boli zložité, najmä v poslednom sektore. Ale prečo také boli? To mi stále nie je jasné,“ zamyslel sa austrálsky pilot.  

Pre Ricciarda je to najhoršia kvalifikácia od Japonska 2019, kde sa tiež kvalifikoval na 16. mieste. McLaren naposledy v Q1 vypadol v Brazílii 2019, kde Carlosovi Sainzovi zlyhal motor a ani neabsolvoval meraný čas. Ak sa pozrieme na „klasické“ vypadnutie bez technickej poruchy, tak musíme zalistovať až do Nemecka 2019, kde v Q1 skončil Lando Norris. Ten vtedy odjazdil merané kolá, tiež sa však špekulovalo o poruche motora, ktorý McLaren napokon pre preteky vymenil.

Dnes sa však očividne nejednalo o chybu techniky. „Určite som mal ‚v rukáve‘ ešte niekoľko desatín. Šestnáste miesto rozhodne nie je výsledok, o ktorom by som sníval,“ pokračoval Ricciardo.

Vo veterných podmienkach sa možno prejavilo, že Ricciardo si nevie zvyknúť na nový monopost. „Snažím sa zbaviť môjho starého jazdeckého štýlu. Vždy vedome premýšľam, ako pristúpiť k jednotlivým zákrutám. Myslel som si, že som včera urobil krok dopredu, cítil som sa lepšie. Preto je doslova temné dopadnúť dnes takto. Musím sa z toho vyspať,“ uzavrel Daniel Ricciardo.

Súvisiace články