logo F1online.sk

Jos Verstappen o drgnutí lakťom: Rivalita s Hamiltonom bude veľká

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2021

Bolo drgnutie lakťom medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom Verstappenom z pokvalifikačných rozhovorov v Imole len dielom náhody, alebo sme videli prvý fyzický prejav zväčšujúceho sa napätia medzi pilotmi Mercedesu a Red Bullu? Jos Verstappen v tom má jasno; začal sa tuhý boj o titul, v ktorom aj napohľad nevinné drgnutie môže hrať svoju úlohu.

Na sociálnych sieťach si po “kolízii” Verstappena a Hamiltona začali ľudia robiť žarty na účet série Drive to Survive, ktorá ho vraj o rok určite využije na to, aby dala dokopy ďalší príbeh o tom, aké to je medzi Hamiltonom a Verstappenom napäté. V tejto sezóne to však také napäté zrejme aj bude, upozorňuje otec Max Verstappena.

Jos Verstappen to uviedol vo štvrtok v rozhovore pre Ziggo Sport, ktorý prebehol na Instagrame. “Zatiaľ nevieme, ako to vypáli, ale ak sa pozriete na to drgnutie lakťom, ktoré uštedrili jeden druhému po kvalifikácii v Imole, tak si myslím, že tento rok môžeme niečo očakávať.”

“Obaja sú chlapi, ktorí nechcú, aby ich porazil ten druhý. Ani jeden tomu druhému nedovolí, aby ho niekde vytláčal, hlavne, ak to bude čoraz viac o titule. Myslím si, že nás čaká napínavý a skvelý ročník,” usudzuje 49-ročný Holanďan.

Momentálne sú monoposty Mercedesu a Red Bullu vyrovnané a rozhodujú výkony pilotov. V Bahrajne to bola chyba Maxa Verstappena, ktorý pri predbiehaní Lewisa Hamiltona vyšiel až za trať, nuž a v Imole kiks Lewisa Hamiltona v zákrute Tosa, po ktorom skončil v bariére.

Pre oba tímy bude nesmierne dôležité udržať nasadenú latku a vyvíjať aspoň tak rýchlo ako konkurencia. Kto má však v tejto chvíli výhodu? “Ja si myslím, že Red Bull a Mercedes sú tento rok takmer vyrovnaní.”

“Toto Wolff tvrdí, že Red Bull má lepšie auto, Christian Horner zas ukazuje na auto Mercedesu ako na to lepšie. Ja si myslím, že pravda bude niekde uprostred. Na jednotlivých okruhoch sa budú striedať aj mená favoritov v závislosti od toho, čo vyhovuje tomu-ktorému autu. Ale aj toto vytvára ďalší tlak,” poznamenáva Verstappen poukazujúc na to, že pretekári musia ponúknuté príležitosti bezpodmienečne premieňať.

On sám je však pokojný. “Skutočnosť, že teoreticky máme na to, aby sme vyhrali všetky preteky do jedného, upokojuje, keďže vieme, že Max je v Red Bulle na tom správnom mieste. Ale áno, na druhej strane aj to zväčšuje ten tlak.”

Súvisiace články