logo F1online.sk

Verstappena zastavia len pretekárski bohovia, tvrdí Coulthard

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2021

Max Verstappen má konečne karty na to, aby získal svoj prvý titul majstra sveta. Podľa Davida Coultharda mu už nič nestojí v ceste. Jediná vec, ktorej by sa vraj mal obávať, je spoľahlivosť techniky.

Po dvoch pretekoch je bodový stav Lewisa Hamiltona takmer rovnaký ako Maxa Verstappena, dvojicu delí len bodík za najrýchlejšie kolo, ktoré Brit zajazdil v Imole. Rýchlostne sa však zdá, že Red Bull je v lepšej forme a jeho piloti môžu svojim monopostom veriť o čosi viac.

Pred VC Portugalska, ktorá by mala byť opäť vzrušujúca, David Coulthard vníma Maxa Verstappena ako favorita na titul. “Z pohľadu čistej rýchlosti s nimi určite treba rátať,” hovorí pre Daily Mail. “Red Bull konzistentne predstavuje konkurencieschopné auto. Netreba o nich pochybovať, ak v kvalifikácii dokážu zajazdiť dobrý čas a v pretekoch nebudú mať problémy so spoľahlivosťou. Práve toto sú oblasti, v ktorých Mercedes počas posledných rokov tak vynikal. Mal rýchlosť v kvalifikácii a neuveriteľnú spoľahlivosť.”

“Jediná vec sa môže Maxovi a Red Bullu postaviť do cesty; ak do toho zasiahnu pretekárski bohovia a objaví sa pár problémov so spoľahlivosťou, pretože Max je už dostatočne skúsený a vyzretý. Povedať to o niekom, kto má 23 rokov je niečo neskutočné, ale je pripravený. Je viac než len pripravený,” konštatuje 50-ročný Škót.

Lewisa Hamiltona čaká najťažšia skúška za posledné roky. Podľa Coultharda si ju však užije a po prípadnej porážke nebude ukazovať prstom na svoje auto. “Myslím si, že Lewisovi sa dostávali pod ruky skvelé autá častejšie ako tie slabšie. Nemyslím si teda, že by v niektorom bode mohol povedať, že ‘život nie je fér, prečo nemám najrýchlejšie auto?’. On ich už mal dosť. Myslím, že na toto by sa nikdy nesťažoval.”

“Podľa mňa si vychutná túto výzvu. Keď je pod tlakom, tak vždy nájde vyšší stupeň. Je to skvelé pre jeho povesť, pre jeho motiváciu ale aj pre fanúšikov Formuly 1,” doplnil DC.

Súvisiace články