logo F1online.skF1online.sk

Alonso je uchvátený Oconom, v kvalifikácii kolegovi podľahol po dlhej dobe

Fernando Alonso a Esteban Ocon
© Alpine
Ladislav Király
Ladislav Király27. 4. 2021

Fernando Alonso sa vrátil do Formuly 1 ako kolega Estebana Ocona v tíme Alpine. V prvých dvoch podujatiach nazbieral len jeden majstrovský bod, Ocon dva. Alonso priznal, že prístupom svojho kolegu je uchvátený a do istej miery ho aj prekvapil.

Keď sme Alonsa v „efjednotke“ videli naposledy, tak svojho kolegu Stoffela Vandoorna na kvalifikačné minisúboje zlikvidoval 21:0. Teraz je to medzi Alonsom a Oconom zatiaľ 1:1, pričom Alonso v kvalifikácii na tímového kolegu nestačil prvýkrát od Malajzie 2017.

„Rozhodne som ním uchvátený a na druhej strane som aj šťastný, že mám po svojom boku práve Estebana,“ povedal Fernando Alonso. „Je to veľký profesionál a veľmi tvrdo pracuje, a to nielen na trati, ale aj na simulátore. Delíme si množstvo informácií. Ak je jeden z nás na simulátore, pokúšame sa ostať prepojení a spoločne pracovať na zlepšení auta.“

„Viem, že tímu toho dáva veľa. Keď máte kolegu, ktorý pracuje veľmi tvrdo, je to napokon dobré pre oboch jazdcov. Súčasne však platí, že každý chce byť taký rýchly, ako jeho kolega, prípadne o niečo rýchlejší. Tentoraz mi to nevyšlo, ale pokúsim sa nabudúce,“ dodal Alonso.

Alonso svojmu kolegovi v šampionáte podľahol trikrát. Prvýkrát v roku 2001 v Minardi to bol Tarso Marques (nebodoval ani jeden z pretekárov), v roku 2007 potom Lewis Hamilton a v roku 2015 Jenson Button.

Má na to teraz šancu Ocon? „Spolupracovať s majstrom sveta je pre mňa obrovská šanca, je to jeden z najlepších pilotov na scéne,“ zareagoval Ocon. „Mnoho ľudí mi o ňom hovorilo rôzne veci, ale na základe toho, čo vidím zvnútra, si spoluprácu s ním užívam. Fernando je veľmi úprimný a keď niečo povie, tak to tak aj myslí.“

„K autu máme podobné komentáre a funguje to ozaj veľmi dobre. Doposiaľ bol ku mne veľmi milý a je to jeden z pretekárov, ku ktorým som ako mladý vzhliadal. Je výnimočné môcť spolupracovať s Fernandom a myslím si, že celý rok to bude vyrovnané,“ dodal Esteban Ocon.

Súvisiace články

Diskusia