logo F1online.skF1online.sk

Horner: Toto sa veľmi snaží odvrátiť pozornosť

Christian Horner a Toto Wolff
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 4. 2021

Toto Wolff a jeho vyjadrenia o favoritoch víkendu a favoritoch sezóny patria k pojmovým znakom tohto rakúskeho biznismena. Aj po ôsmich víťazstvách svojho tímu v rade nájde dôvod, prečo by favoritom daného podujatia mal byť niekto iný než Mercedes. No a potom, čo Red Bull úspešne vstúpil do novej sezóny sa táto rétorika ešte zintenzívnila.

Predsezónne testy a kvalifikácia v Bahrajne ukázali ohromnú silu monopostu RB16B. Avšak kvalitné pretekové tempo a práca s pneumatikami znamenajú, že po úvodných dvoch podujatiach sezóny je stav medzi Red Bullom a Mercedesom nerozhodný 1:1. Napriek tomu, že lídrom šampionátu je momentálne o bod Hamilton, zostáva Wolff aj po Imole v presvedčení, že hlavným favoritom sezóny 2021 zostáva Red Bull.

„Samozrejme, používajú to len preto, aby vytvorili tlak a preniesli všetky očakávania na nás,“ povedal pre Motorsport.com boss Red Bullu Christian Horner. „Toto sa bude pokúšať vytvoriť dojem, že favoritom je Red Bull a jeho tím ho musí dobiehať.“

„Ak však mám byť úprimný, my nie sme žiadni favoriti. Stojíme proti tímu, ktorý získal sedem titulov po sebe. Nepotrebujete byť raketový inžinier, aby ste si našli kurzy v stávkových kanceláriách. Tie vám povedia jasne, kto je favoritom.“

A naozaj, po prvých dvoch podujatiach je favoritom bookmakerov naďalej Mercedes a Lewis Hamilton, a pomerne výrazne. Napomohol tomu určite aj fakt, že monopost obhajcov titulu je stále veľmi rýchly, najmä v pretekovom porovnaní.

„Mercedes nás neustále označuje ako favoritov a Toto sa veľmi snaží odvrátiť pozornosť. Podľa mňa je to však dosť krátkozraké. Stále sú to obhajcovia siedmich titulov, ich auto bolo v Bahrajne na rovnakej úrovni ako to naše a práca s pneumatikami je z ich strany veľmi dobrá,“ vyhlásil Horner.

„Stále hovorím, že potrebujete tak tri alebo štyri preteky, aby ste získali odraz skutočnej formy monopostov. Podľa mňa až niekde v Barcelone budeme mať omnoho jasnejší obraz,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia