logo F1online.sk

Gasly o Red Bulle: Nemám chuť odpovedať na tieto otázky

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 4. 2021

Francúzsky pretekár Pierre Gasly krátko po svojom nepeknom konci v Red Bulle v roku 2019 prehlásil, že sa bude snažiť do tohto tímu čo najskôr vrátiť. Odvtedy ubehli už takmer dva roky a vzťah pilota s jeho (ešte stále) tímom sa za ten čas značne vyvinul. Dnes by ste sa už podobných vyjadrení od Gaslyho nedočkali.

Francúz sa stal lídrom tímu AlphaTauri, ktorý pre túto sezónu postavil naozaj kvalitné auto. Monopost AT02 dokáže konkurovať Ferrari a McLarenu, hoci to celok z Faenzy zatiaľ veľmi nepretavil do nejakých veľkých bodových ziskov. Gasly zaujal najmä v Bahrajne, kde sa kvalifikoval na skvelom piatom mieste, aj keď pre niektorých až také skvelé nebolo. Napríklad Helmut Marko prehlásil, že taký Max Verstappen by dokázal ešte o asi štvrť sekundy zrýchliť, čo by znamenalo posun o dve priečky vyššie.

„Tieto hypotetické otázky ma nezaujímajú,“ povedal Gasly na margo slov poradcu Red Bullu pre RacingNews365.com. „Pre mňa sú dôležité fakty a faktom je, že tá kvalifikácia bola jednou z najlepších v histórii tohto tímu. Pre mňa z toho vyplýva jediný záver, a síce, že ak mám rýchle auto, tak dokážem byť extrémne rýchly.“

Za posledný rok sa objavilo niekoľko komentárov, podľa ktorých medzi Gaslym a Red Bullom nepanujú príliš vrúcne vzťahy. Vyrojili sa tiež špekulácie, že Francúzov kontrakt s tímom z Milton Keynes skončí po tejto sezóne a Pierre dostane na jazdeckom trhu voľnú ruku. Už sa hovorilo o jeho možnom spojení s tímom Alpine.

„Pokiaľ ide o otázky ohľadne Red Bullu, tak tie sú pre mňa už uzavreté a nemám chuť na tieto otázky vôbec odpovedať. Sú to už takmer dva roky a posunul som sa ďalej,“ povedal Gasly.

Ten je teraz jedným z lídrov tímu AlphaTauri. Síce sa veľa hovorí o jeho novom tímovom kolegovi, Jukim Cunodovi, no ten na skúsenejšieho kolegu zatiaľ nestačí. Na otázku, či by mohol v talianskom tíme stráviť aj niekoľko nasledujúcich rokov, Gasly odpovedal: „Prečo nie? Môj cieľ je jasný, bojovať o víťazstvá a tituly. Dennodenne pracujem a trénujem, aby som sa dokázal dostať do pozície, z ktorej budem schopný bojovať o titul. Ak tento projekt uspeje a dostane nás do boja o titul, tak potom prečo nie? Nevidím v tom žiadny problém.“