logo F1online.skF1online.sk

Hodgkinson novým technickým riaditeľom Red Bull Powertrains

Sergio Pérez a boxový múrik Red Bullu, ilustračné
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši23. 4. 2021

Spoločnosť Red Bull Powertrains dnes potvrdila príchod nového technického riaditeľa, ktorým sa stane Ben Hodgkinson a z vyjadrení je zrejmé, že Red Bull si od roku 2025 postaví vlastnú pohonnú jednotku.

Nová divízia motorov Red Bullu vymenovala Bena Hodgkinsona za technického riaditeľa. Hodgkinson pôsobil v Mercedese ako šéf mechanického inžinierstva na motorovom oddelení od roku 2017, no celkovo strávil v tejto spoločnosti dvadsať rokov. Jedná sa teda o veľmi skúseného človeka, ktorý môže Red Bullu významne pomôcť.

Šéf tímu Red Bull Christian Horner uviedol, že práve príchod tak skúseného človeka je veľmi dôležitým krokom z hľadiska ich ambiciózneho programu v oblasti motorov. „S potešením vítame Bena ako technického riaditeľa v Red Bull Powertrains. Do tohto nesmierne vzrušujúceho projektu prichádza ako osvedčený a skúsený víťaz pretekov a ako inovátor, ktorý je schopný viesť podobne zmýšľajúci tím vysokokvalifikovaných inžinierov,“ povedal Horner.

„Keď Red Bull oznámil vytvorenie Red Bull Powertrains, oznámil tiež novú škálu ambícií spoločnosti v F1 – priniesť každý aspekt dizajnu auta z našej dielne a zobrať náš osud do vlastných rúk. Konečným vyjadrením toho je vývoj pohonnej jednotky Red Bull, ktorá bude vyhovovať novým predpisom F1 v oblasti motorov.”

Vymenovanie Bena signalizuje náš dlhodobý zámer, budeme ho podporovať spolu s celým jeho tímom a s využitím všetkých dostupných zdrojov potrebných na dosiahnutie úspechu,“ skonštatoval Horner.

Hodgkinson priznal, že rozhodnutie opustiť Mercedes bolo veľmi náročné, no už sa teší na novú výzvu. „Som nesmierne nadšený z toho, že môžem byť technickým riaditeľom Red Bull Powertrains. Opustiť HPP (motorové oddelenie Mercedesu, pozn. red.) po takmer dvadsiatich rokoch nebolo ľahkým rozhodnutím, ale príležitosť ujať sa takého dlhodobého a dôležitého projekt je veľkou cťou. Red Bull je v F1 serióznym hráčom a v hybridnej ére bol naším najväčším rivalom, takže sa teším na to, čo môžeme spoločne dosiahnuť na novej ceste tejto spoločnosti.”

Nedávno sme avizovali, že Red Bull začal v Milton Keynes s výstavbou novej a modernej továrne pre svoje motorové oddelenie. Začiatkom tohto týždňa Horner povedal, že pre tento projekt hľadajú tých najlepších ľudí. „Budeme uplatňovať presne takú istú filozofiu, akú sme uplatňovali v oblasti šasi. Zámerom, rovnako ako pri šasi, je teda zabezpečiť, aby sme prilákali tých správnych a talentovaných ľudí,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia