logo F1online.skF1online.sk

Rosberg by rád videl Vettela v sérii Extreme E

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Mirec Somoši
Mirec Somoši4. 4. 2021

Nico Rosberg by bol veľmi rád, ak by sa Sebastian Vettel stal súčasťou novej série Extreme E. Nemec taktiež vyzdvihol svojho krajana za ohľaduplnosť k životnému prostrediu.

Rosberg vstúpil do Extreme E so svojím vlastným tímom a viac informácii o tejto sérii nájdete v našom predchádzajúcom článku tu. Bývalý majster sveta by veľmi rád videl svojho krajana Vettela v tejto sérii, nakoľko súčasný jazdec Aston Martinu sa veľmi zaujíma o životné prostredie, čo naposledy predviedol v Bahrajne.

Počas testovacích dní si piloti lietadiel skúšali prelet nad štartovacou rovinkou, čo sme neskôr mohli vidieť v plnej paráde tesne pred štartom. Išlo teda o podobnú vec, ako keď v Monze preletia stíhačky a zanechajú na oblohe stopu v talianskej trikolóre. Vettelovi sa tento nácvik nepáčil a novému šéfovi F1 Domenicalimu to okamžite povedal. „Pozri sa, ako títo ľudia plytvajú palivom, nepáči sa mi to,“ čím jednoznačne narážal aj na znečisťovanie životného prostredia. Spoločnosť Gulf Air mala k dispozícii aj syntetické biopalivo, ktoré na žiadosť F1 využila pri tejto ceremónii v nedeľu.

Tento počin sa Rosbergovi veľmi páčil a Vettela by chcel vidieť v sérii Extreme E. „Možno ho tu nejako dostaneme,“ zhodnotil majster sveta z roku 2016. „Je skvelé vidieť, že aj Sebastian ide v mojich stopách, pokiaľ ide o udržateľnosť, pretože ma veľkú fanúšikovskú základňu a dokáže pozitívne ovplyvniť veľké množstvo ľudí. Vždy je perfektné, ak sa zapojí viac športovcov a spoločne budú presadzovať takéto témy.“

Nakoľko Rosberg nepreteká v žiadnej inej sérii, mohol by v skutočnosti jazdiť za svoj vlastný tím, ak by samozrejme chcel. Má o to však záujem? „Vôbec nie, v tomto momente som veľmi šťastný so svojou pozíciou. Prináša to tak isto veľmi veľa adrenalínu. Výzvou je aj samotné financovanie, nakoľko mať vlastný tím stojí niekoľko miliónov ročne,“ povedal Nemec.

Bývalý majster sveta hovoril aj o F1. „Prenos technológií medzi motoršportom a cestnou premávkou veľmi pomáha. Formula 1 to môže robiť lepšie a pracujú na tom. Napríklad syntetické palivá – ak v tejto oblasti prevezmú vedenie a budú naozaj inovovať, môže to byť prospešné pre milióny ľudí na celom svete. Formula 1 však už dokázala veľmi veľa s ľahkými materiálmi a hybridnými motormi, ktoré predstavujú najefektívnejšie motory na svete,“ dodal Rosberg.

Súvisiace články

Diskusia