logo F1online.sk

Red Bull plánuje agresívny vývoj, ďalšie vylepšenia predstaví v Imole

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2021

Staviť všetko na jednu kartu? Rok 2021 je posledným rokom tohto cyklu pravidiel a zanedbať prípravu na budúcu sezónu sa nemusí vyplatiť. Red Bull však konečne má šancu zabojovať o titul, vloží všetko svoje úsilie do tohto posledného roka?

Takejto šance sa nesmiete len tak vzdať. Už pred začiatkom sezóny prehlásil technický riaditeľ Red Bullu Pierre Waché, že jeho tím intenzívne pracuje na vylepšeniach. Prvé drobné updaty mali byť k dispozícii už v Bahrajne, ďalšie budú pripravené na Veľkú cenu Emilia Romagna o tri týždne.

„Niektoré vylepšenia sa už pripravujú do Imoly, ďalšie na nasledujúce podujatia,“ povedal šéfinžinier Red Bull Paul Monaghan, ktorého cituje Autosport. „Pred Imolou vložíme do auta toľko výkonnosti, koľko len bude možné.“

„Svoj osud máme vo vlastných rukách. Netušíme, čo plánujú Mercedes, McLaren, Ferrari a ostatní, musíme sa teda sústrediť na seba.“

„Identifikovali sme niektoré oblasti, v ktorých sa auto môže zlepšiť a presne na to sa sústredíme. Ostatných ovplyvniť nemôžeme, musíme byť preto bezchybní,“ dodal Monaghan.

Bude to dlhá a náročná sezóna. Red Bull do nej síce vykročil prehrou, no stále máme za sebou len prvú veľkú cenu a pred sebou ďalších 22. V Milton Keynes musia dať hlavy dokopy a posunúť sa vpred.

„Nejdeme do Imoly zvíťaziť a potom o sebe prehlásiť, že sme majstri sveta, to sa určite nestane,“ vyhlásil Monaghan. „Bude to dlhá sezóna a dlhá bitka, ktorá sa nevyhráva a neprehráva v prvých pretekoch sezóny.“

„V garáži bolo po Bahrajne cítiť sklamanie, máme však fantastické auto, fantastických jazdcov a fantastický tím. Všetci si dobre uvedomujú, že nás čaká dlhá a náročná cesta,“ dodal Managhan.