logo F1online.sk

O Vettelovi začína pochybovať aj Coulthard: Neviem, či nájde stratené kúzlo

Sebastian Vettel, Aston Martin
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2021

Sebastian Vettel zažil hororovú premiéru s tímom Aston Martin. Na Veľkej cene Bahrajnu si síce pripísal päť bodov, lenže trestných. Lámať palicu nad štvornásobným majstrom sveta po jednom víkende je samozrejme hlúpe, no Sebovo predstavenie v Bahrajne naozaj nebolo hodné jedného z najúspešnejších pilotov v histórii Formuly 1. Aj preto prichádzajú zo všetkých strán varovné prsty a pochybovačné komentáre.

Jedným z prvých bol Vettelov bývalý kolega Mark Webber, ktorý pochybuje nad Nemcovou schopnosťou vysporiadať sa s realitou bojov stredu poľa. Druhým skeptikom je Ralf Schumacher. Ten má dojem, akoby Seb zabudol všetko, čo sa za tých vyše 250 veľkých cien naučil. Jeho chyba v súboji s Estebanom Oconom sa skrátka nedá vysvetliť novým autom alebo technickými problémami na predsezónnych testoch. A do tretice sa po Sebastianovom výkone v Bahrajne „ozdobenom“ piatimi trestnými bodmi ozval aj ďalší bývalý pilot Red Bullu, David Coulthard.

„Nie som si istý, či znovu nájde svoje stratené kúzlo,“ povedal čerstvý päťdesiatnik. „Myslím, že je pre svoj tím prínosom pokiaľ ide o skúsenosti, je to tiež bezpečná voľba ak chcete auto doviezť do cieľa, ale podľa mňa stratil trochu zo svojej rýchlosti.“

Bývalý pilot Williamsu, McLarenu a Red Bullu sa tiež zamýšľa nad tým, čo bol vlastne dôvod angažovania Vettela. Jeho meno samozrejme znovuzrodeniu značky Aston Martin pomôže. Takisto by mohol zvýšiť kredit Lancea Strolla, ktorý zatiaľ v kariére vyhral interný súboj len raz, v roku 2018 proti Sergejovi Sirotkinovi. Zdolať štvornásobného šampióna by jeho imidžu určite prospelo.

„Zaujímalo by ma, či je to súčasť budovania značky, nielen Aston Martinu, ale tiež značky menom Lance Stroll, pretože ak by dokázal poraziť štvornásobného majstra sveta, mohlo by to odôvodniť jeho status budúceho šampióna,“ uvažuje Coulthard.

„Ak súboj Sebastiana so Strollom dopadne tak ako s Charlesom, potom neviem, či sezónu s tímom vôbec dokončí,“ dodal Škót.

Súvisiace články