logo F1online.sk

Verstappen má natrénované dosť, aj keď “dopozeral takmer celý Netflix”

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala20. 6. 2020

Počas karantény nemali jazdci Formuly 1 veľa príležitostí sa rozptýliť. Max Verstappen trávil posledné týždne vo svojom monackom byte, nuž mu nezostávalo iné, len tráviť čas doma. Krátil si ho vraj aj sledovaním seriálov a na simulátore, no nezanedbal ani tréning.

“Toto je najdlhšia prestávka medzi pretekmi od čias, keď som začínal na motokárach,” poznamenal Max Verstappen pre oficiálne stránky Red Bullu. “Je to trochu zvláštne, no snažím sa z tejto situácie vyťažiť maximum. V porovnaní s inými ľuďmi, ktorí majú problémy, som ja mal ešte šťastie.”

Verstappen mal k dispozícii všetko, čo pri príprave na ročník 2020 potreboval. “V Monaku bolo veľmi prísne brané to, ako dlho ste mohli byť vonku. Všetko tréningové náčinie som mal preto doma. Mal som pri sebe aj svojho trénera, takže to fungovalo celkom dobre.”

“Mám doma veslársky a lyžiarsky trenažér, tiež stacionárny bicykel, odporové popruhy aj činky. Bicykel som si dal do obývačky, kde mám aj televíziu. Zabíjam na nej čas — videl som na nej už hádam celý Netflix,” utrúsil štvrtý najmladší pilot v štartovom poli. “Je fajn, že teraz už môžem vyjsť na bicykli aj von, ísť sa prebehnúť a celkovo oživiť tréningy. Cítim sa dobre.”

Medzi tréningmi sme Verstappena registrovali na pretekárskych simulátoroch a nebol vôbec zlý. Tím Red Bullu z Austrálskej eSports Supercar série ho dokonca pozval, aby za nich odjazdil dva preteky. Holanďan nesklamal a pozbieral tri druhé miesta.

“Na začiatku karantény som bol každý deň online, odjazdil som veľa pretekov, nuž som musel trénovať. Snažím sa tiež zvýšiť si ranking, aby som mohol pretekať aj vo vyšších kategóriách,” vysvetľuje. “Ak chcem byť konkurencieschopný, musím do toho investovať čas — a to aj na výsledok v prvej dvadsiatke. Taká veľká je tam konkurencia.”

A ako to s ním vyzerá v realite, necelé dva týždne pred štartom novej sezóny? “Som nadšený, fit a pripravený vyraziť. Teší ma, že začíname v Rakúsku. Samozrejme, že sa mi páčia posledné dva výsledky, ktoré sme tam získali. Nik však netuší, kto bude na čele tento rok. Bude to zvláštny štart, od testov už uplynula dlhá doba. Z pohľadu fanúšikov, ktorí sú doma, to bude vzrušujúce, nuž dúfam, že im ponúkneme dobrú šou.”

Súvisiace články