logo F1online.sk

Schumacher pri premiére spokojný „na 90 percent“

Mick Schumacher
© Haas Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 3. 2021

Mick Schumacher pri premiére splnil základný cieľ, ktorým bolo doviezť auto do cieľa. Nevyhol sa však začiatočníckej chybe. Pri reštarte mu nevyšiel výjazd zo štvrtej zákruty, išiel príliš skoro na plyn a roztočil sa. Podobnej chyby sa dopustil i jeho tímový kolega, no na rozdiel od Nikitu Mazepina mohol Mick v pretekoch pokračovať.

Táto chyba stála nemeckého mladíka asi pätnásť sekúnd a taktiež vypadol z „pelotónu“. Nemohol teda ťažiť z aerodynamického zákrytu ani využívať DRS. Darilo sa mu však držať tempo a postupne doťahovať Nicholasa Latifiho, ktorého v záverečných kolách dokázal aj predbehnúť. Kanadský pretekár krátko nato kvôli poruche z pretekov odstúpil.

„Podmienky neboli ideálne, veľmi fúkalo, takže bolo zložité auto udržať na trati. Tie hodiny na začiatku pretekov ma vyradili z hlavného balíka áut. Pneumatiky boli studené a išiel som priskoro na plyn. Stratil som kontrolu nad zadnou časťou a bolo to. Som však spokojný s tým ako preteky ďalej pokračovali,“ povedal po pretekoch Mick Schumacher.

S autom opäť pod kontrolou predviedol nemecký mladík celkom solídny výkon. Jeho tempo bolo obdobné, miestami dokonca lepšie, než mal Nicholas Latifi.

„Vo všeobecnosti by som povedal, že som na 90 spokojný a 10 percent nespokojný,“ povedal Schumacher. „Tých 10 percent je samozrejme kvôli chybe, ktorú som urobil pri reštarte. Auto bolo našťastie v poriadku a mohol pokračovať v naberaní skúseností.“

„Na tvrdých a stredne tvrdých pneumatikách som sa cítil naozaj dobre. Je škoda, že som nebol v hlavnom balíku a nemohol som sa aspoň pokúsiť udržať chlapcov na pár kôl. No podarilo sa mi dobre zvládnuť všetky modré vlajky a nakoniec aj dostihnúť Nicholasa. Tak som si aspoň skúsil, aké to je blízko nasledovať auto pred sebou a vyskúšať DRS.“

„Celkovo mám pocit, že som sa veľa naučil a snáď to v najbližších pretekoch dokážem premeniť na niečo pozitívne,“ povedal Mick.

Súvisiace články