logo F1online.sk

Vo Ferrari vládne po Bahrajne spokojnosť: Dobrý krok vpred

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 3. 2021

Dvojité body a obdobné pretekové tempo ako McLaren. Ak by ste pred štartom sezóny Tifosi povedali, že sa monopost SF21 uvedie takto, určite by to brali. Zdá sa, že v súboji o najlepšieho zo „zvyšku sveta“ treba s Ferrari rátať ako so serióznym kandidátom. Navyše, v nových farbách sa veľmi pozitívne uviedla i nová posila Carlos Sainz.

Charles Leclerc sa opäť ukázal ako skvelý „štartér“. Hoci bol na špinavej strane roštu, dokázal v úvode prešprintovať Valtteriho Bottasa a na mäkkých pneumatikách ho za sebou aj chvíľu udržať. Krátko nato podľahol v súboji i Landovi Norrisovi. Monačan sa ho však dokázal držať a na McLaren strácal len mierne. To je skutočne dobrá vizitka pre monopost SF21.

„Celkovo to boli dobré preteky,“ povedal po pretekoch Leclerc. „Trochu nám v porovnaní s Landom chýbalo tempo, ale okrem toho to boli celkom dobré preteky. Hlavne to je dobrý krok vpred v porovnaní s minulým rokom. Je to síce len šieste miesto, ale s ohľadom na minulý rok je to dobrý výsledok. Naozaj sa teším na ďalšie preteky.“

„Je to dobrý štart do sezóny a mám z toho dobrý pocit,“ dodal Monačan.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz sa pohyboval trochu obďaleč, no boli to jeho prvé preteky v novom tíme a ôsme miesto je určite solídny výsledok. Pre Ferrari je veľkým pozitívom, že Aston Martin nechal ďaleko za sebou. Náskok Sainza na Lancea Strolla bol v cieli takmer dvadsať(!) sekúnd a veľkou hrozbou sa zatiaľ nezdá byť ani tím Alpine. Na porovnanie s AlphaTauri si ešte budeme musieť počkať.

„Je to celkom dobré. Mal som na konci veľmi dobré tempo a na stredných a tvrdých pneumatikách som bol veľmi rýchly,“ povedal po pretekoch Carlos Sainz.

„Mal som mizerný štart. Urobil som niekoľko chýb, ale tiež som chcel jazdiť veľmi uvedomelo. Možno som bol v prvom kole príliš opatrný, ale chcel som sa uistiť, že to kolo zvládnem bez ujmy.“

„Potreboval som tieto preteky, aby som lepšie spoznal auto v týchto podmienkach. Toto je úplne nová skúsenosť v úplne novom aute a potreboval som preteky hlavne dokončiť. Keď som sa dostal do čistého vzduchu, bol som veľmi rýchly, takže sa nebudem sťažovať a beriem to. Budem sa ďalej učiť a zlepšovať,“ sľúbil rodák z Madridu.