logo F1online.skF1online.sk

Gasly: Ferrari sa v Bahrajne skrývalo

Pierre Gasly a Charles Leclerc
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2021

Talianske tímy Ferrari a AlphaTauri boli v minulej sezóne blízko pri sebe v boji o šieste miesto Pohára konštruktérov. To napokon vybojovala Scuderia. Tá si však na svojich konkurentov z Faenzy bude musieť dávať pozor aj v tomto roku. AlphaTauri sa totiž s Pierrom Gaslym a Júkim Cunodom v predsezónnych testoch predviedla veľmi dobre a v roku 2021 môže byť povestným „jazýčkom na váhe“.

Veľkí kamaráti Charles Leclerc a Pierre Gasly by sa v tomto roku mohli na trati často stretávať. Výsledky predsezónnych testov veštia neuveriteľne vyrovnané boje v strede poľa, ktorých súčasťou bude i Ferrari a AlphaTauri. Kým tím z Maranella zanechal v Bahrajne zmiešané dojmy, ich súperi z Faenzy sa predviedli veľmi dobre.

„Myslím, že Ferrari sa skrývalo a nechcelo ukázať príliš veľa,“ vyhlásil Pierre Gasly. „Podľa mňa budú v porovnaní s minulým rokom omnoho lepší.“

„Bavil som sa s Charlesom po skončení testov, párkrát sme si tiež písali, no nerozprávali sme sa veľa. Snažil som sa z jeho výrazu niečo vyčítať. Neviem povedať, či sú pred nami alebo nie, ale určite urobili krok vpred,“ povedal francúzsky pretekár.

Jeho tím mnohí považujú za čierneho koňa novej sezóny. V Bahrajne predviedol monopost AT02 veľmi solídnu rýchlosť, ktorá však môže byť tiež dôsledkom menšieho množstva paliva či výkonnejšieho motorového módu v porovnaní s konkurenciou.

„Máme dobré dôvody, prečo byť nadšení a dúfam, že už od začiatku sezóny budeme schopní dosahovať dobré výsledky,“ vyhlásil Gasly. „Máme k dispozícii dobrý balík, ale nechcem robiť žiadne unáhlené závery, pretože súťažné víkendy sú úplne o niečom inom než testy. V súčasnosti sa staráme hlavne o seba.“

„Stále máme čo zlepšovať, no ak mám byť úprimný, na predsezónnych testoch sme na tom boli oveľa lepšie než minulý rok v Barcelone. Som naozaj spokojný.“

Sebadôveru AlphaTauri posilňuje i Honda, ktorá sa pýši novou pohonnou jednotkou. Jej prínos ocenil i sám Gasly, ktorý má s motormi japonskej automobilky najviac skúseností spomedzi všetkých pilotov na rošte.

„Zatiaľ sme s motorom veľmi spokojní. V porovnaní s minulým rokom je to určite krok vpred. Nechcem však byť príliš nadšený, počkajme si na prvú kvalifikáciu a potom dostaneme plnohodnotný obraz. Naozaj dúfam, že môžeme bojovať o dobré body,“ dodal Gasly.

Súvisiace články

Diskusia