logo F1online.sk

Hockenheim čaká na prípadný termín, čas sa však kráti

Hockenheimring
© McLaren/Twitter
Ladislav Király
Ladislav Király17. 6. 2020

Oficiálni predstavitelia okruhu v Hockenheime sa už dlhšie pohrávajú s myšlienkou, že by v tomto roku zorganizovali veľkú cenu. Pôvodne to vyzeralo tak, že v Nemecku by sa mohlo jazdiť na prelome júla a augusta, ibaže z tohto riešenia napokon nič nebude.

Formula 1 predstavila prvých osem podujatí kalendára, ktoré sa postupne uskutočnia v Rakúsku (2x), Maďarsku, Veľkej Británii (2x), Španielsku, Belgicku a v Taliansku. Toto všetko stihneme do 6. septembra a následne by sme mohli pokračovať ďalšími európskymi pretekmi. Teoreticky.

Kandidátmi sú Imola, Mugello, Hockenheim i Algarve a keď sa na to pozrieme z hľadiska počasia, čo najskôr by bolo dobré zvládnuť Hockenheim, ktorý je v najchladnejšej lokalite.

Veľká cena Talianska však bude 999. pre tím Ferrari a z tohto pohľadu by bolo ideálne, ak by sa po nej súťažilo na domácej trati červených v Mugelle, kde by mohli osláviť tisícku. A až potom by sa išlo do Hockenheimu, teda niekedy v druhej polovici septembra.

Predstavitelia tohto okruhu to berú, avšak rozhodnutie chcú poznať čo najskôr. Na 16. až 18. októbra majú naplánované preteky NASCAR Euro Series a na 6. až 8. novembra DTM. V iných termínoch by to asi šlo.

„To, či bude po ôsmich oznámených podujatiach sezóna skutočne pokračovať v Európe, je v tejto chvíli len špekulácia,“ uviedli šéfovia okruhu Jorn TeskeJochen Nerpel v spoločnom stanovisku. „Rovnaká špekulácia, ako či by sa následne jazdilo tu na Hockenheimringu.“

„Pochopiteľne, že ak o to budeme požiadaní, radi zvážime realizovateľnosť tohto zámeru. Na druhej strane je však zrejmé, že ako čas plynie, tak šance na túto alternatívu nerastú, práve naopak.“

„Našou prioritou je dosiahnuť najvyššie možné ekonomické využitie nášho pretekárskeho okruhu a voľné nepotvrdené termíny, ktoré by teoreticky mohla obsadiť Formula 1, nemôžeme nechávať otvorené toľko týždňov,“ dodali kompetentní.