logo F1online.skF1online.sk

Havaroval Sainz počas prvej jazdy s Ferrari?

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király26. 2. 2021

V poslednom vydaní EisKingu sme zachytili slová o tom, že Carlos Sainz mal havarovať hneď počas prvého výjazdu s monopostom Ferrari. Stať sa tak malo v Jereze, kde Scuderia pomáhala s testami 18-palcových prototypov Pirelli.

„Testy Pirelli sú súkromné, takže odpovedať na otázky, ktoré prichádzajú zvonku, je pre mňa ťažké,“ povedal Sainz pre RaceFans. „Ja totiž neviem, koľko toho kvôli platným zmluvám môžeme o tom, čo sa na testoch stalo, povedať. Ale ak sa stalo niečo, o čom vám nemôžem nič povedať, tak to bolo len niečo veľmi malé.“

Španiel týmito slovami v zásade potvrdil, že informácia je skutočne pravdivá. Podľa všetkého však išlo len o haváriu malého významu. O testoch toho inak veľa nevieme; teda len to, že Charles Leclerc odjazdil v pondelok 110 kôl a v utorok zvládli obaja jazdci spoločne 85 kôl.

„Prvé dojmy z nových pneumatík sú pozitívne. Vzhľadom na to, aký mladý tento projekt týkajúci sa osemnástok vlastne je a aj vzhľadom na to, ako málo sme toho zatiaľ odtestovali, to bolo relatívne pozitívne. Musíme si počkať na okamih, keď sa tieto pneumatiky objavia na budúcoročnom aute – to bude totiž celkom iné. Prvé dojmy s týmto upraveným autom však boli pozitívne,“ vyjadril sa Sainz.

„Na pneumatiky mám rovnaký názor, ako Carlos,“ uviedol Charles Leclerc. „Skúšali sme rôzne veci a úprimne poviem, že sme zaznamenali niekoľko pozitív. Je to fajn. Určite ešte treba odviesť dosť práce, ale uberá sa to správnym smerom.“

Súvisiace články

Diskusia