logo F1online.skF1online.sk

Schumacher o Vettelovi: Dáva na mňa pozor

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 2. 2021

Mick Schumacher začína svoju cestu v najvyššej motoristickej triede. Aj Michael bol pred tridsiatimi rokmi mladým nováčikom, niečo podobné teraz čaká jeho synátora. Mick sa bude vo svojom prvom roku hlavne veľa učiť a spoznávať tím, v ktorom by mal stráviť minimálne dve sezóny.

Do Formuly 1 prichádza dobre pripravený. Strávil dostatok času v juniorských kategóriách aj dodatočnou prípravou, najmä v rámci juniorského programu Ferrari. Po troch rokoch v európskej Formule 3 a dvoch vo Formule 2, je rok 2021 tým najideálnejším termínom na posun medzi motoristickú smotánku, aj keď „len“ s jedným z najslabších tímov. Stále však náleží k akadémii Ferrari, ktorej účelom nie je vychovávať pilotov pre Haas, ale samotnú Scuderiu.

„Som veľmi rád, že som v Haase,“ povedal Mick v rozhovore pre La Stampa. „Bude to môj debut vo Formule 1 a chcem, aby sa to vydarilo čo možno najlepšie. Potom uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Jazdiť vo Ferrari ako môj otec by však bol sen, to nijak nepopieram.“

„Vždy som premýšľal o Formule 1. Veriť, že by sa to mohlo podariť, som začal po úspechoch vo Formule 3 (Mick v roku 2018 získal titul v európskej Formule 3, pozn. red.). Vo Formule 2 som mal od úvodu problémy, vlani som však získal titul a teraz som tu,“ povedal Schumacher.

Ten má okolo seba množstvo mentorov a učiteľov. Okrem samotného Ferrari sa mu dostáva podpory aj od Sebastiana Vettela. Veľká škoda, že mu svojimi radami nemôže pomôcť aj jeho otec. Stále však platí, že Micka obklopuje veľmi profesionálne prostredie, ktoré vie, čo potrebuje.

„So Sebastianom pravidelne komunikujeme. Má veľa skúseností, radí mi a dáva na mňa pozor,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia