logo F1online.skF1online.sk

Piloti McLarenu sa budú učiť jeden od druhého

Daniel Ricciardo a Lando Norris
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 2. 2021

Ostro sledovaný tím a ostro sledovaný interný súboj medzi Danielom Ricciardom a Landom Norrisom. Stajňa McLaren chce v roku 2021 potvrdiť stúpajúcu výkonnostnú krivku a obaja jazdci sa na tejto ceste chcú stať jej lídrom. Potlačia jeden druhého a svoj tím vpred?

Budeme veľmi zvedaví na to, aký napokon bude vzťah medzi pretekármi McLarenu. Dočkáme sa srandičiek a podpichovačiek, ktoré sú pre oboch typické? Obaja budú chcieť ukázať svoju rýchlosť a stať sa lídrom partičky z Wokingu, zároveň sa však jeden od druhého môžu veľa naučiť.

„Ťažko povedať, potrebujem počkať až budeme prvýkrát na trati a obaja sa zvezieme,“ povedal na margo tímového kolegu Lando Norris pri predstavení monopostu MCL35M. „Môžem si od Daniela niečo vziať aj na základe tých pár kôl, naučiť sa niečo z jeho spätnej väzby. Už bolo pár vecí na simulátore, ktoré som od neho dokázal pochytiť.“

„Pokiaľ ide o to ako a či ma dokáže posunúť vpred, tak na to si budeme musieť počkať až do predsezónnych testov a prvých pretekov, keď sa všetko stane skutočnosťou a ľudia ukážu svoju pravú tvár,“ hovorí Norris.

„Takže pre vás zatiaľ nemám odpoveď. Som si však istý, že ma bude tlačiť vo všetkých oblastiach a verím, že aj ja potlačím jeho. Aspoň taký je cieľ.“

Zvlášť pre Norrisa to bude dôležitý rok. Carlosa Sainza totiž na body poraziť nedokázal a vo svojom treťom roku potrebuje potvrdiť povesť talentu s potenciálom bojovať o titul. Ricciardo naopak má status skúseného suveréna a pilota, ktorý v interných súbojoch nezvykne prehrávať.

„Som určite skúsenejší pokiaľ ide o dĺžku pôsobenia vo Formule 1, keďže toto bude už moja jedenásta sezóna,“ povedal Ricciardo. „Ale pokiaľ ide o pôsobenie v McLarene, tak je tým skúsenejším Lando. Určite tu sú veci, ktoré sa od neho môžem naučiť, najmä vo vnútri tímu a možno aj o tom, ako najlepšie zapadnúť do rodiny McLarenu.“

„Každý tímový kolega je príležitosťou naučiť sa niečo nové, či už po stránke pracovnej morálky, techniky jazdy alebo oboch týchto vecí. K takým veciam vždy pristupujem s otvorenou mysľou. Ak je niečo, čo sa môžem od Landa naučiť a využiť pre vlastné zlepšenie, tak sa toho chcem naučiť čo najviac,“ dodal Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia