logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo: Vykročili sme správnou nohou

Daniel Ricciardo
© McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl18. 2. 2021

McLaren ako prvý predstavil svoje auto na rok 2021, a hneď sa s ním vydal na trať v rámci prvého filmovacieho dňa. Prvé pocity z MCL35M s motorom Mercedes sú pozitívne, avšak samozrejme, skutočné zrkadlo ukážu až testy a najmä preteková rýchlosť.

V „papájovom“ monoposte si v utorok prvýkrát zajazdil Daniel Ricciardo. Austrálčan si pochvaľoval prvé kilometre v novom tíme. Ricciardo zároveň premiérovo v kariére bude jazdiť s pohonnou jednotkou Mercedes. Doteraz v F1 jazdil najmä s motorom Renault, ešte v Toro Rosso s Ferrari a v HRT s legendárnou pohonnou jednotkou Cosworth.

„Myslím si, že McLaren vstúpil do tejto sezóny správnou nohou už tým, že naštartoval nový motor,“ povedal Daniel Ricciardo po filmovacom dni. „Počas prvého dňa na trati prebiehalo všetko hladko. V tejto fáze sezóny nemôžete ešte očakávať priveľa. Všetci však makajú naplno, všetko klape a vyzerá to dobre.“

Kľúčovou úlohou McLarenu bude dobre otestovať a prípadne včas identifikovať, resp. vyriešiť prípadné ťažkosti s integráciou novej pohonnej jednotky. Preto je pre britský tím cenný každý testovací kilometer.

„Cieľom je postaviť sa v Bahrajne na štartový rošt bez akejkoľvek štipky paniky. V mojom prípade je to aj o tom, aby som sa cítil dobre v tíme a s mojimi mechanikmi,“ vyhlásil charizmatický Austrálčan, ktorý poodhalil ďalšie veci, na ktorých v McLarene aktuálne pracujú. „Prechádzame si rôzne scenáre, ktorým môžeme čeliť počas pretekárskych víkendov. Chýba tá preteková atmosféra, snažíme sa ju však napodobniť a dostať sa trochu pod tlak,“ doplnil Daniel Ricciardo.

McLaren v Silverstone počas tohto týždňa absolvuje ešte jeden filmovací deň. Pre tím budú dôležité bahrajnské predsezónne testy, ktoré sa uskutočnia 12. – 14. marca. A 28. marca sú tu už prvé preteky sezóny a prvé predstavenie obnoveného partnerstva McLarenu a Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia