logo F1online.skF1online.sk

McLaren má za sebou filmovací deň. Norris: Je fajn byť späť v aute

Daniel Ricciardo
© McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala16. 2. 2021

McLaren časom neplytvá. Len včera večer odhalil nový monopost MCL35M a už dnes predpoludním v ňom sedel Lando Norris a preháňal sa po mokrom Silverstone. Popoludní ho vystriedal Daniel Ricciardo a obaja odchádzali z dnešných jázd s veľkými úsmevmi na tvárach.

Britský tím dnes mohol odjazdiť sto kilometrov, čo je na okruhu v Silverstone ekvivalentom sedemnástich kôl. Keď si ich Norris s Ricciardom podelili, nezostalo im ich veľa, no z radosti im to neubralo.

“V prvom rade je skvelé opäť sedieť v aute. Späť v aute Formuly 1, v McLarene. Je fajn posadiť sa do stroja, na ktorom všetci tak tvrdo pracovali. Klobúk dolu pred nimi a celému tímu patrí jedno veľké poďakovanie,” hovoril po skončení svojho programu Lando Norris pre televíziu Sky Sports F1. “Bolo to fajn.”

Ešte lepšie to mohlo byť, keby v Silverstone nevládlo tradičné britské počasie. “Boli to náročné podmienky na nadobudnutie prvých pocitov, ale aj tak bolo super byť v aute, ísť s ním až na limit. Párkrát ma potrápila pretáčavosť či nedotáčavosť, čo ja mám rád.”

“Toto je môj prvý deň, čo sa snažím zlepšiť a sezónu začať v správnom tempe, byť čo najlepšie pripravený. Teraz je ten čas, keď môžem mať na auto väčší vplyv a ponúknuť tímu moju spätnú väzbu, aby sme ho spravili čo najrýchlejším. Ešte je skoro a čaká nás oveľa viac kôl, ale už mám nejaké pripomienky ku komfortu, ale tiež jazdným vlastnostiam a autu samotnému. Zatiaľ ich nie je tak veľa a nie sú to sťažnosti, na to je stále skoro,” uznáva Norris.

Daniel Ricciardo vystriedal svojho kolegu popoludní. Ako sám hovorí, chcel sa hlavne “trochu rozohriať”. “Dnes sme mali azda najhoršie možné podmienky, pretože bolo klzko. V takýto prvý deň som trochu opatrný, ale bolo to fajn.”

McLaren si dal pri výbere záberov, ktoré z jázd zverejní, obzvlášť záležať. Konkurencii nechcel ukázať nič, čo by jej mohlo pomôcť. Na poslednej fotografii v našej galérii napríklad vidieť začiernenú oblasť deflektorov, podlahy i zadného krídla.

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
McLaren 1/15
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
Twitter/Zak Brown
McLaren
McLaren
McLaren
Twitter/Zak Brown
Twitter/McLaren

Súvisiace články

Diskusia