logo F1online.sk

Imola spravila ďalší krok smerom k F1, obnovila si licenciu FIA

Imola, Taliansko
© Autodromo Imola
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2020

Imola je popri Hockenheime a Mugelle hlavným kandidátom na usporiadanie ďalšej veľkej ceny v tohtoročnom kalendári. Zákulisným rečiam pridáva na váhe aj fakt, že Medzinárodná automobilová federácia okruhu zaslala dokumenty týkajúce sa úspešného obnovenia licencie.

Uberto Selvatico Estense, šéf okruhu v Imole, podľa talianskej verzie portálu motorsport.com potvrdil, že obnova licencie skutočne prebehla hladko. “Po obnove homologizácie okruhu budeme môcť zorganizovať preteky Formuly 1.”

“Naša trať spĺňa všetky parametre, ktoré FIA vyžaduje. Dúfame, že vďaka všetkej tej práci zo strany oboch inštitúcií a organizátorov sa tento sen podarí splniť,” nechal sa počuť Estense.

Návrat na trať, ktorá pamätá tragické nehody Rolanda Ratzenbergera a Ayrtona Sennu, by pamätníkom určite prinavrátila spomienky hlavne na legendárne osemdesiate a deväťdesiate roky, hoci dnes už vyzerá trochu inak. Najvýraznejšou zmenou je odstránenie poslednej šikany a vytvorenie kilometer dlhej rovinky, čo zvýši potenciál na predbiehanie na okruhu, ktorý na predbiehacej škále patril k tým náročnejším.