logo F1online.skF1online.sk

Potvrdené: Lewis Hamilton predlžuje zmluvu s Mercedesom!

Lewis Hamilton
© Twitter/Pirelli
Milan Kubala
Milan Kubala8. 2. 2021

Zákulisné informácie sa potvrdili. Lewis Hamilton a Mercedes po viac než polroku našli spoločnú reč a podpísali nový kontrakt, na základe ktorého bude sedemnásobný majster sveta za tím pretekať i v sezóne 2021. Podľa vyhlásenia strieborných šípov ide len o jednoročné predĺženie zmluvy.

Lewis Hamilton má tak najlepšie rozdané karty na to, aby si na svoje konto pripísal i rekordný ôsmy majstrovský titul vo Formule 1. Brit však zanecháva jasný odkaz; nejde mu len o športové výsledky, ale na jednej vlne s nimi chce pomáhať v boji proti neprávosti a nespravodlivosti.

“Teším sa z toho, že vstupujem do mojej deviatej sezóny s mojimi kolegami z Mercedesu,” uviedol Lewis Hamilton. “Spolu s tímom sme dosiahli neuveriteľné veci a tešíme sa na to, ako budeme stavať na našich úspechoch a zároveň sa neprestajne zlepšovať, či už na trati alebo mimo nej.”

S tým súvisí aj Hamiltonov osobný aktivistický boj, v ktorom určite nebude skladať zbrane. “Som rovnako odhodlaný pokračovať na tejto ceste, na ktorú sme sa vydali, a teda spraviť z motoršportu pre budúce generácie prostredie s vyššou diverzitou. Mercedesu som vďačný za to, že ma tak veľmi podporoval pri riešení tohto problému.”

“Som hrdý na to, že môžem povedať, že tento rok vložíme svoje úsilie do odštartovania novej nadácie zameranej na diverziu a inklúziu v športe. Inšpiruje ma, čo všetko môžeme spoločne vybudovať. Neviem sa dočkať toho, ako sa v marci vrátim na trať,” pokračoval britský pretekár.

O rokovaniach s Lewisom Hamiltonom sa začalo hovoriť na prelome júla a augusta. Nasledujúcich niekoľko mesiacov sme z úst Tota Wolffa počúvali takmer to isté; rokovať vraj chcú začať až neskôr, keď sa skončí to či tamto.

Šéf Mercedesu a jeho tretinový majiteľ Toto Wolff dnes pripisuje toto obrovské zdržanie pri rokovaniach pandémii. “S Lewisom sme sa zhodovali na tom, že budeme spoločne pokračovať, ale veľmi zvláštny rok 2020 spôsobil, že nám chvíľu trvalo, kým sme celý ten proces dotiahli do konca.”

“Spoločne sme sa rozhodli, že predĺžime našu športovú spoluprácu o ďalšiu sezónu a spustíme dlhodobý projekt, aby sme spravili ďalší krok v našom spoločnom záväzku k zvýšeniu diverzity v našom športe,” potvrdil Hamiltonove slová Wolff.

V priebehu minulého týždňa nemecký portál F1-Insider tak správne avizoval, že Lewis Hamilton dostane len jednoročný kontrakt. Informoval tiež o možnosti opcie pre britského pretekára, ktorý by v prípade záujmu mohol v tíme zotrvať i ďalší rok. Túto klauzulu Mercedes vo vyhlásení, prirodzene, nespomína.

Momentálne nevieme, koľko Hamilton za túto sezónu zarobí, avšak podľa nepotvrdených informácií z minulého týždňa by malo ísť o sumu na úrovni približne 40 miliónov eur.

Aktualizované 13:25: Mercedes na twittri vysvetlil, že v zmluve Lewisa Hamiltona nie je žiadna opcia na ďalší rok.

Súvisiace články

Diskusia