logo F1online.skF1online.sk

F1-Insider: Hamilton sa s Mercedesom dohodol na zmluve 1+1

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 2. 2021

Mercedes a Lewis Hamilton po nekonečných rokovaniach vraj napokon našli kompromis a sú pripravení podpísať Britov nový kontrakt, ktorý by mal trvať dva roky — ak bude Hamilton chcieť.

Nemecký F1-Insider.com sa dopracoval k informáciám, že Lewis Hamilton podpíše jednoročnú zmluvu, no bude v nej zapracovaná aj opcia pre rodáka zo Stevenage na pokračovanie v roku 2022. Ak teda Hamilton bude chcieť, pôjde de facto o dvojročný kontrakt.

Platové podmienky by mali zostať takmer nezmenené. Aj napriek množiacim sa informáciám, že Hamilton chce za svoje služby viac, sa strany mali dohodnúť na sume 40 miliónov eur ročne. Zvyšok mu má Mercedes vynahradiť inak; Hamilton bude mať na svojej prilbe a kombinéze vyhradené dve miesta pre svojich vlastných sponzorov, ktorých bude chcieť propagovať.

Nuž a čo fanúšikov Formuly 1 zaujíma asi najviac, je Hamiltonovo právo veta na jeho tímového kolegu. O ňom písali niektoré portály už pred pár dňami, no poriadne tu rozdúchal oheň až Damon Hill vo svojom tweete zo stredy, keď túto informáciu zopakoval.

F1-Insider tieto špekulácie takisto komentuje. V zákulisí sa podľa neho nehovorí tak intenzívne o tom, že by chcel Hamilton túto klauzulu použiť na Georga Russella, lež na Maxa Verstappena. Nemecké médiá ju už začali nazývať Verstappenovou klauzulou, keďže Toto Wolff si má robiť zálusk na talentovaného Holanďana.

Potvrdenie nového kontraktu by tak mohlo prísť už v priebehu budúceho týždňa.

Mercedes zákulisné reči komentovať nechcel.

Súvisiace články

Diskusia