logo F1online.sk

Montoya o Vettelových možnostiach: Mercedes alebo koniec

Sebastian Vettel rozdáva autogramy
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala11. 6. 2020

Bývalý pilot Williamsu a McLarenu Juan Pablo Montoya si myslí, že Sebastianovi Vettelovi po odchode z Ferrari zostávajú len dve reálne možnosti. Tou prvou je nasťahovanie sa do Mercedesu, nuž a druhou je sledovanie pretekov z pohodlia svojej obývačky.

Pre nemecký tím musí byť vidina zisku titulu s Nemcom veľmi lákavá, v prípade Sebastiana Vettela o to viac, že si za dlhé roky v športe stihol vybudovať obrovskú fanúšikovskú základňu. Megaprestup má však vážne diery. V stredu jednu takú vykopal Valtteri Bottas, keď uviedol, že mu Mercedes potvrdil svoj nezáujem o Sebastiana Vettela.

“Z môjho pohľadu zamieri do Mercedesu alebo zostane doma,” identifikoval Vettelove dve hlavné alternatívy Juan Pablo Montoya pre motorsport.com. Vettel by mohol zamieriť aj inam, do DTM ho napríklad lanári Gerhard Berger. “Všetko závisí od toho, aká je jeho vášeň pre motoršport.”

“Taký Fernando Alonso je ako ja, veľmi rád preteká. Fernandovi môžete dať čokoľvek, hoci aj trojkolku s motorom, on na nej pôjde súťažiť. Ja som v tomto rovnaký,” nechal sa počuť víťaz siedmich veľkých cien F1, ktorý okrem nej okúsil kvantum iných sérií. “Neviem však, či má aj Vettel takúto lásku k motoršportu ako celku, alebo ide len o Formulu 1.”

Pre Vettela má prioritu rodina a po nej možno pátranie po konkurencieschopnej sedačke vo Formule 1. Preto ak bude chcieť v šampionáte zostať, bude klopať na dvere strieborných šípov. A možno nebude až taký neúspešný, veď v porovnaní s Bottasom má významnú výhodu, myslí si Montoya.

“Vettel má jednu veľmi dobrú vec, a tou je nemecká národnosť. Len sa pozrime na posledné roky a na to, ako Mercedes vždy pri Bottasovi váhal, lebo mu niečo chýbalo. Neviem, či on predstavuje presne to, čo chceli, ale ak sa pozrieme na jeho pôsobenie v Mercedese, tak vždy vidíme len jednoročné zmluvy. Keď nemáte stabilné zázemie, tak je pomerne náročné sa rozvíjať.”

“Keď celý deň dumáte nad tým, či vás náhodou nevyhodia, je ťažké jazdiť rýchlo. Všetko bude závisieť od toho, čo chce Mercedes. Mať v jednom tíme Vettela a Hamiltona by pre nich bolo niečo ohromné,” doplnil Montoya.

Súvisiace články