logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: F1 opustím, keď mi prestane prinášať úsmev na tvári

Lewis Hamilton
© Mercedes
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka2. 2. 2021

Lewisa Hamiltona Formula 1 stále baví, o tom niet pochýb. Zároveň však avizuje, že je pripravený kráľovnú motoršportu opustiť v momente, keď sadne do auta a z jeho tváre sa vytratí úsmev.

Sedemnásobný majster sveta má 36 rokov a po Alonsovi s Räikkönenom je tretím najstarším jazdcom súčasnej F1. Diskusie o tom, kedy by mohla skončiť jeho bohatá kariéra, nabrali na obrátkach po tom, čo sa začalo naťahovať podpísanie jeho novej zmluvy s Mercedesom.

Britský pilot v podcaste Formula for Success prezradil, že v kráľovnej motoršportu bude, kým mu to bude prinášať radosť. „Musíte nájsť niečo, v čom máte vášeň a milujete to. Pre mňa osobne, na mojej ceste, sa objavil bod, kedy som veci bral príliš vážne,“ povedal.

„Máme iba jeden život, musíte si užívať to, čo robíte. Musíte nájsť šťastie v každom jednom dni, vo vašich činnostiach a myslím si, že to je pre mňa naozaj dôležité. Žiť pre konkrétny okamih,“ pokračuje v prehovore. „Áno, sme v priestore, kde hrá prím súťaživosť, no keď vystúpim z monopostu a opustím garáž, usmievam sa. Dokonca aj dnes, po rokoch pretekania.“

Aj napriek tomu, že Hamilton toho vo svojej kariére dokázal nesmierne veľa, stále ho jedna vec väčšmi motivuje. Chce byť inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorí ho sledujú. „Ako moja kariéra napredovala, nikdy som neuvažoval o tom, že by ma ľudia nasledovali. Uvedomil som si však, že ľudia prikladajú dôležitosť tomu, čo robím. Áno, milujem ráno vstať a pracovať s tímom na dosiahnutí spoločného cieľa. Viete, byť súčasťou tímu, byť akousi finálnou súčiastkou cesty k úspechu, to je skutočne vzrušujúce.“

„Ale taktiež idea toho, že tam niekde je pravdepodobne malé dieťa, ktoré si hovorí, že to môže jedného dňa dokázať. To ma skutočne poháňa,“ zakončil Lewis Hamilton, ktorý bude hlavným favoritom na zisk majstrovského titulu Formuly 1 aj v roku 2021.

Súvisiace články

Diskusia